Incendiu violent la o școală din Suceava: O sală de clasă a ars. Copiii nu erau în clădire

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Pompierii militari au intervenit, în această dimineață, la stingerea unui incendiu izbucnit într-o şcoală dintr-un cartier al oraşului Gura Humorului.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, pompierii militari au intervenit, vineri, la stingerea unui incendiu izbucnit într-o şcoală dintr-un cartier al oraşului Gura Humorului, informează Agerpres. De asemenea, potrivit ISU Suceava, focul ardea mocnit, cu degajări mari de fum.

Din fericire, în momentul în care a izbucnit incendiul, nu se aflau copii în unitatea de învăţământ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, şcoala din cartierul Boureni are două săli de clasă şi o încăpere destinată grădiniţei, iar incendiul se manifesta în cea din urmă. Din primele informații, s-a constatat, la o primă evaluare că podeaua a ars pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri.

La faţa locului intervin pompierii militari cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Incendiul a fost localizat, dar se lucrează pentru lichidarea focarelor ascunse, aerisirea spaţiilor şi apoi se va stabili cauza probabilă care a dus la izbucnirea acestuia, scrie Agerpres.

 

Incendiu violent în Neamţ. Focul uriaș risca să ajungă la locuințele din apropiere. Flăcările s-au văzut din toate zonele orașului

 

Un alt incendiu de proporții a izbucnit în urmă cu câteva zile pe Muntele Pietricica, în apropierea orașului Piatra Neamț.

Incendiul a fost extrem de violent, iar flăcările s-au extins cu viteză și s-au apropiat de zonele locuite, scrie Mediafax. Astfel, numeroase echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului și încearcă să oprească flăcările care se îndreptau către casele aflate pe versant.

De asemenea, și vântul foarte puternic a îngreunat intervenția echipajelor. Martorii oculari susțin că incendiul a fost foarte aproape de primele case. În apropiere se află și o mănăstire.

Focul a fost vizibil din cea mai mare parte a orașului Piatra Neamț. În unele zone ale municipiului, rețelele de electricitate nu mai funcționează.

Au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași, anunță pompierii. La fața locului merg echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași. De asemenea, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel