Părinții unor elevi de la o școală, solicitare de urgență după ce au aflat că mama unui copil urmează să se întoarcă din China

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Părinții elevilor de clasa I de la o școală din Târgu Mureș au trimis o solicitare conducerii unității de învățământ pentru ca unul dintre copii să nu mai meargă la școală timp două săptămâni. Motivul: mama lui se întoarce în câteva zile din China, regiunea Macao - unde au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus.

„Dat fiind faptul că persoana în cauză urmează să se întoarcă acasă peste câteva zile, îngrijorați de sănătatea copiilor noștri, rugăm conducerea școlii să ia toate măsurile pentru a evita o eventuală contagiere a clasei", au transmis, ieri, părinții clasei I C către conducerea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc" din Târgu Mureș.

Aceștia și-au exprimat dorința ca elevul să nu participe la cursuri timp de două săptămâni, adică perioada în care mama sa este în carantină. În plus, aceștia solicită ca, după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât și părintele, să-și facă analizele și să prezinte rezultatele.

Totodată, „având în vedere că elevul are rude apropiate care, de asemenea, frecventează gimnaziul George Coșbuc", părinții cer ca școala să ia măsurile necesare în fiecare clasă, astfel încât să fie evitată contagierea.

„Ministerul Educației și Cercetării, prin instituția deconcentrată, Inspectoratul Școlar Județean, a fost informat despre situația din județul Mureș. În cursul zilei de astăzi, Instituția Prefectului a comunicat cu Direcția de Sănătate Publică pentru a stabili ce acțiuni se impun.

În acest moment, autoritățile locale inventariază, cu sprijinul inspectoratului școlar, spațiile potrivite pentru a asigura carantina, dacă va fi cazul", a transmis instituția, potrivit Libertatea. Potrivit datelor MAE, în Macao se află aproximativ 70 de români, iar în Hong Kong 120 cetățeni români. De altfel, unul dintre ei care a revenit recent din Hong Kong s-a băgat singur în carantină. Epidemia de coronavirus a provocat peste 600 de decese. Totodată, peste 31.000 de persoane sunt infectate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel