Paramedic român, școlit în Germania, în prima linie de luptă în Noua Zeelandă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alex Mihalcea s-a născut în România, dar s-a pregătit ca paramedic în Germania. Acum el este în prima linie de lupt împotriva noului coronavirus în Noua Zeelandă.

Viața ar fi foarte diferită dacă Alex Mihalcea ar lucra în România natală, notează Stuff.co.nz într-un articol-interviu cu medicul român.

Paramedicul de terapie intensivă din Invercargill își iubește slujba, în ciuda regulilor actuale de distanțare socială care stau în calea relațiilor emoționale cu pacienții. Dar românul care lucrează în Noua Zeelandă acum spune că aici îi sunt oferite resursele și sprijinul pentru a oferi cea mai bună îngrijire, ceea ce nu ar fi fost cazul în România.

Înainte de a deveni paramedic, Alex a studiat psihologia și a lucrat cu copii traumatizați. S-a oferit voluntar pentru serviciul de ambulanță din București și apoi a mers în Germania pentru o specializare. „M-a prins cu adevărat, mi-am dat seama că acesta este lucrul care îmi place foarte mult să fac zilnic”, a spus Mihalcea pentru publicația neozeelandeză.

Guvernul din Noua Zeelandă tratează situația Covid-19 mai bine decât majoritatea locurilor, a spus Mihalcea. El consideră că este dificil să facă conexiuni personale, deoarece echipamentul suplimentar a fost „un pic de barieră suplimentară”, pentru formarea relațiilor cu pacienții.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor înțeleg nevoia. „Ei văd cu adevărat că este pentru protecția lor și pentru protecția noastră, astfel încât suntem în măsură să menținem serviciul funcțional și să fim siguri că și noi suntem acolo mâine", a afirmat paramedicul român. Lui Alex îi place să ajute oamenii în circumstanțe în continuă variație: „Simțim că putem realiza lucrurile împreună și facem cu adevărat diferența în situații critice“, a spus el pentru Stuff.co.nz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel