Pandemia, aproape de sfârșit în Italia: Noi regiuni în Zona Albă, din 7 martie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ca în fiecare vineri, a fost prezentat raportul Iss, care a oferit o imagine actualizată a situației epidemiologice din Italia pe frontul Covid-19, cu noi decizii privind culoarea regiunilor. 

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat ordinul prin care două regiuni și o provincie autonomă revin în zona albă începând de luni, 7 martie.

Date reconfortante care confirmă tendința din ultimele săptămâni, adică o curbă descendentă a infecțiilor, precum și a internărilor în secțiile obișnuite și în unitățile de terapie intensivă.

Având în vedere datele actualizate, ministrul sănătății, Roberto Speranza, a semnat noua ordonanță care readuce unele regiuni în zona albă, în timp ce niciuna nu și-a văzut situația înrăutățită, riscând astfel să treacă la o culoare mai închisă. Iată noile culori ale regiunilor care vor intra în vigoare începând de luni, 7 martie.

Începând de luni, alte două regiuni și o provincie autonomă vor trece în zona albă. Acestea sunt Abruzzo, Piemont și provincia autonomă Trento. Aceste teritorii se vor adăuga celorlalte care prezintă deja un risc foarte scăzut și o situație spitalicească sub control de săptămâni întregi.

Concret, începând de luni, regiunile din zona albă vor fi:

 

Abruzzo
Basilicata
Campania
Lombardia
Piedmont
Provinciile autonome Trento și Bolzano
Umbria
Veneto.


Alte regiuni vor rămâne în zona galbenă și, prin urmare, prezintă un risc moderat:

 

Calabria
Emilia Romagna
Friuli Venezia Giulia
Lazio
Liguria
Marche
Molise
Apulia
Sardinia
Sicilia
Toscana
Valea Aosta

La 31 martie se renunță la starea de alertă

 

Dacă situația continuă să se îmbunătățească, așa cum se întâmplă în prezent, este ușor de imaginat că și alte regiuni vor trece din zona galbenă în zona albă în următoarele săptămâni. Acest lucru nu aduce atingere faptului că la 31 martie, data la care se încheie starea de urgență, se va renunța la sistemul de culori.

Ultimul raport al Institutului Superior de Sănătate a arătat că și în ultima perioadă analizată indicatorii de infecție sunt în scădere.

O coborâre lentă, dar constantă, care în câteva luni ar trebui să reducă la minimum noile infecții. Prima cifră analizată este incidența la 100.000 de locuitori. Săptămâna trecută (18-24 februarie) a fost de 552. Săptămâna aceasta (25 februarie - 3 martie), acesta se situează la 433.

Starea de urgență se va încheia la 31 martie, iar intenția guvernului nu este de a o reînnoi, ci mai degrabă de a reveni la normalitate deplină în lunile următoare, chiar dacă întotdeauna treptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel