Orașul Bistrița, aproape de CARANTINĂ totală. CJSU: "Este iminentă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa: MAPN
Sursa: MAPN

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud avertizează că intrarea în carantină a municipiului Bistriţa este iminentă, în contextul în care rata îmbolnăvirilor este în creştere şi precizează că se fac pregătirile necesare pentru luarea măsurilor care se impun în această situaţie. 

"Astăzi, 5 noiembrie a.c., incidenţa raportată pentru municipiul Bistriţa indică o rată de îmbolnăviri cu CoVid-19 de 6,69/1.000 de locuitori. Drept urmare, se fac pregătirile necesare pentru măsurile care se impun în acest sens, punerea efectivă în aplicare a carantinei zonale necesitând mai mulţi paşi până la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, până la parcurgerea etapelor legale pentru pregătirea şi instituirea carantinei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a recomandat, în şedinţa de joi, ca activităţile de campanie electorală, în localităţile unde rata de îmbolnăvire este de peste 3 la o mie de locuitori, să se desfăşoare în mediul online sau prin intermediul mass-media.

Campanie electorală doar online

 

"Întrucât campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe de mâine, 6 noiembrie, pentru a nu pune in pericol sănătatea alegătorilor, a candidaţilor sau a echipelor acestora şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, C.J.S.U. recomandă ca activităţile de campanie, în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cazurilor de CoVid-19 este de peste 3/1.000 de locuitori, să se desfăşoare prin intermediul social media şi mass-media, evitând campaniile door-to-door, faţă în faţă sau adunările, pentru a reduce cât de mult contactul între persoane", se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, sursa citată a mai informat că, la iniţiativa Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, a fost demarată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor, prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la regulile ce trebuie respectate cu stricteţe în această perioadă.

În comunicat se mai precizează că locuitorii vor primi şi mesaje de avertizare comunicate prin intermediul RO-ALERT, iar măsurile impuse odată cu carantinarea municipiului vor fi comunicate imediat după elaborarea şi aprobarea unei hotărâri în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel