Alertă sanitară: 10 regiuni ale Bulgariei au intrat în zona galbenă de COVID-19

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

10 regiuni ale Bulgariei se află deja în zona galbenă de COVID-19, cu o rată de incidenţă cumulată de peste 100 de infectări la 100.000 de locuitori, măsurată în ultimele două săptămâni. 

Luni, incidenţa îmbolnăvirilor pe o perioadă de 14 zile a ajuns la 117,08 la 100.000 de locuitori. De asemenea, există o modificare a hărţii situaţiei epidemiologice pe regiuni.

10 districte din țară se află acum în zona galbenă, cu peste 100 la 100.000 de persoane infectate cu COVID-19 la două săptămâni. Acestea sunt Burgas, Varna, Vratsa, Dobrich, Pernik, Plovdiv, Razgrad, Sofia, Sofia-city și Yambol. Incidența în Sofia este cea mai mare - 228,23 la 100 de mii de persoane infectate. 

Țara se află în nivelul 2 la acest indicator, incidența pe două săptămâni ajungând marți la 127,39 la 100 de mii de persoane. 

10 regiuni ale Bulgariei au intrat în zona galbenă de COVID-19

 

Există, de asemenea, o modificare a hărții situației epidemice pe regiuni. După ce regiunea vestică 1 a intrat în prima etapă verde, prognoza pe 5 zile arată că și regiunea 3 și regiunea 5 sunt așteptate să intre în această etapă. Acestea acoperă regiunile Silistra, Dobrich, Razgrad, Targovishte, Shumen, Varna, Sliven, Burgas, Yambol și Stara Zagora. 


Etapa I a Planului de dezvoltare a pandemiei prevede extinderea domeniului de aplicare a siturilor și activităților pentru care au fost introduse măsuri antiepidemice, controlul respectării măsurilor, înființarea unei organizații pentru controlul și monitorizarea măsurilor.

Măsuri specifice COVID sunt planificate și în domeniul educației: Testarea pentru COVID-19 cu teste rapide de antigen o dată pe săptămână a elevilor și a personalului didactic și nedidactic. Suspendarea activităților organizate cu elevii, inclusiv vizite la muzee, expoziții, situri naturale și alte evenimente cu scop cultural, educativ și educațional, excursii planificate, școli verzi, excursii turistice etc. 

Amintim că vineri, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a solicitat Inspectoratelor Regionale de Sănătate să impună obligativitatea purtării măştilor în instituţiile medicale.

Într-o scrisoare adresată inspectoratelor, departamentul a insistat ca pacienții cu COVID-19 să nu fie refuzați din spitale și din unitățile de urgență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel