OMS insistă că noul coronavirus este de „origine naturală”, în timp ce Trump arată spre laboratoarele chinezești

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reiterat, vineri după-amiază, ipoteza conform căreia noul coronavirus este de origine naturală, în condiţiile în care preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că ar fi responsabil Institutul de Virologie din Wuhan (China).

„Am ascultat opiniile multor oameni de ştiinţă şi suntem convinşi că virusul este de origine naturală”, a declarat dr. Michael Ryan, şeful Departamentului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de agenţia Associated Press.

Anunţul OMS intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că virusul ar proveni din laboratorul Institutului de Virologie din oraşul chinez Wuhan.

 

Trump: „Celor de la OMS ar trebui să le ruşine”

 

Un jurnalist l-a întrebat pe Donald Trump într-o conferinţă de presă dacă a observat ceva care să îi confirme că sursa virusului ar fi Institutul de Virologie din Wuhan.

„Da. Şi cred că celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să le ruşine să fie precum agenţia de relaţii publice a Chinei”, a răspuns Donald Trump, conform BBC.

Rugat să clarifice declaraţiile, liderul de la Casa Albă a precizat: „Nu pot face acest lucru, nu am permisiunea”.

 

Agenţiile secrete „sunt de acord că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni”

 

Înaintea declaraţiilor lui Donald Trump, Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA a transmis că agenţiile secrete „sunt de acord cu largul consens ştiinţific că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni şi nu este modificat genetic”.

„Comunitatea de informaţii va continua să examineze riguros informaţiile care apar şi datele colectate de servicii pentru a stabili dacă epidemia a izbucnit prin contactul cu animale infectate sau a fost rezulatul unui accident într-un laborator din Wuhan”, a precizat Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA, potrivit cotidianului The Guardian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel