OMS, despre victoria împotriva COVID: Este prematur. Acest virus este periculos

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează marţi că este prea devreme ca ţările să revendice o victorie împotriva COVID sau să-şi abandoneze încercările de a opri răspândirea noului coronavrus, relatează AFP.

”Este prematur pentru orice ţară să se predea sau să-şi declare victoria”, declară într-o conferinţă de presă Tedros Adhanom Ghebreyesus, îngrijorat de o creştere a morţilor din cauza covid-19 în majoritatea regiunilor lumii.

El lansează acest apel la prudenţă în contextul în care unele ţări iau în calcul să se întoarcă la viaţa dinaintea pandemiei covid-19.

Danemarca a făcut acest pas marţi, în pofida unui nivel-record de cazuri de covid-19, considerându-se în măsură să facă acest lucru din cauza vaccinării puternice şi unei gravităţi mai mici a bolii cauzate de varianta omicron a SARS-CoV-2.

”O transmitere mai mare înseană morţi mai multe”, pune în gardă directorul OMS. După identificarea variantei omicron, în urmă cu zece săptămâni, aproape 90 de milioane de cazuri au fost semnalate OMS.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus: ”Acest virus este periculos”

 

”Suntem îngrijoraţi de faptul că o poveste s-a instalat în anumite ţări, potrivit cărea, din cauza vaccinurilor şi transmisibilităţii crescute a omicron şi a gravităţii sale mai mici, prevenirea transmiterii nu ar mai fi posibilă. Nimic din toate astea nu poate fi mai departe de adevăr”, avertizează directorul OMS.

”Acest virus este periculos”, subliniază el - un mesaj pe care l-a reptat într-una de la apariţia variantei omicron.

”Noi nu cerem niciunei ţări să reimpună carantine. Însă îndemnăm toare ţările să-şi protejeze populaţia folosind instrumentele disponibile şi nu doar vaccinurle”, subliniază el.

Noul coronavirus va contnua să evolueze, avertizează directorul OMS şi îndeamnă ţările să efectueze în continuare teste, să supravegheze virusul şi să-l secvenţieze.

”Nu putem lupta împotriva acestui virus dacă nu ştim ce face”, subliniază el. Tedros Adhanom Ghebreyesus estimează că noul coronavirus va continua să evolueze, iar ”vaccinurle poate că vor trebui să evolueze şi ele”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel