OMS, avertisment DUR: Un nou val de Covid este iminent, varianta delta se răspândește în Europa

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un nou val de cazuri de coronavirus s-ar putea înregistra în curând în Europa, a avertizat joi Organizația Mondială a Sănătății, subliniind că scăderea numărului de infecții din regiune a încetat, conform CNBC. 

"O scădere a numărului de cazuri Covid-19 în cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS, care a durat 10 săptămâni, a ajuns la final”, a avertizat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, într-un briefing de presă. „Săptămâna trecută numărul de cazuri a crescut cu 10%”, a spus el.

Creșterea cazurilor vine pe fondul unei „situații care evoluează rapid”, a spus Kluge, vorbind despre noua tulpină delta.

Milioane de oameni au rămas nevaccinați în Europa, a avertizat Kluge, care a reiterat ceea ce datele au arătat deja, că varianta delta este mult mai transmisibilă decât varianta alfa (care în sine era mai transmisibilă decât tulpinile anterioare).

"Delta depășește alfa foarte repede ... și se traduce deja prin spitalizări și decese crescute", a spus Kluge. El a spus că varianta delta va fi dominantă în regiunea europeană a OMS până în august.

„Până în august, regiunea europeană a OMS va fi dominantă de delta”, a menționat el, adăugând că 63% dintre oameni așteaptă încă prima lordoză, în timp ce restricțiile vor fi ridicate până luna viitoare. Marea Britanie, de exemplu, care are o rată ridicată de vaccinare, dar și un număr mare de cazuri delta, intenționează să pună capăt restricțiilor pe 19 iulie.

„Va exista un nou val în regiunea europeană a OMS, cu excepția cazului în care vom rămâne disciplinați, cu atât mai mult când vor exista mult mai puține reguli”, a avertizat Kluge, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel