O nouă lege a sănătății îi afectează pe românii din Marea Britanie

Echipa Stiri Diaspora / 22 aug 2015 Salveaza PDF Comentarii

Pacienții medicilor de familie din Marea Britanie vor trebui să își dovedească naționalitatea, atunci când se înregistrează. Dacă nu vor putea face dovada de cetățenie, imigranții vor trebui să suporte consultațiile din propriul buzunar.

Pacienții medicilor de familie din Marea Britanie vor trebui să își dovedească naționalitatea, atunci când se înregistrează. Dacă nu vor putea face dovada de cetățenie, imigranții vor trebui să suporte consultațiile din propriul buzunar. Proiectul aparține Departamentului de Sănătate și va fi implementat în acest an printr-un program pilot.

Potrivit postului de radio LBC, se dorește ca prin această strategie să se recupereze costurile de asistență medicală primară din țările de origine ale imigranților.

Astfel, se arată în revista Pulse a medicilor de familie din Marea Britanie, în 10 domenii medicale se va solicita un card european de asigurări valabil care dă dreptul titularilor la asistență medicală în Spațiul Economic European.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că se dorește îmbunătățirea sistemului NHS prin recuperarea costurilor vizitatorilor internaționali pentru asistența medicală primară.

Potrivit LBC, turismul medical în Marea Britanie costă în jur de 2 miliarde de lire sterline în fiecare an, în ciuda faptului că doar rezidenții cu „permis de ședere permanentă” au dreptul la servicii medicale gratuite.

Ministrul Sănătății, Jeremy Hunt, a anunțat încă de anul trecut planul de a percepe pacienților din afara UE 150% din costul tratamentelor NHS, scrie Ziarul Românesc.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

17 iul 2019, 16:29 in Știri
Horoscop, joi, 18 iulie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25