O boală devastatoare se răspândește în Bali - declanșând apeluri pentru o restricție imediată pentru toți cei care se întorc de pe insulă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rafila: Peste 12.000 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore
Rafila: Peste 12.000 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore

Persoanele care călătoresc în Bali s-ar putea confrunta cu restricții stricte de biosecuritate la întoarcere, pentru a preveni intrarea febrei aftoase (boala mână-picior-gură) în țară.

Autoritățile din Indonezia au confirmat că boala s-a răspândit în Bali și ar putea fi transportată de către turiști. Indonezia a fost liberă de febră aftoasă (Boala mână-picior-gură) din 1986 până când a fost detectată în Java în luna mai, iar în prezent există peste 230.000 de cazuri în întreaga țară.

Ministerul indonezian al Agriculturii a declarat că boala a fost detectată la peste 60 de vaci din trei locații din Bali, ceea ce a pus autoritățile în alertă în legătură cu posibilitatea de a fi adusă aici de turiștii care se întorc.  

 

Australienii care călătoresc în Bali s-ar putea confrunta cu restricții stricte de biosecuritate la întoarcere


În general, mulți turiști din Bali sunt australieni. Ultimul caz de febră aftoasă înregistrat în Australia a fost în 1872, iar modelarea recentă realizată de ABARES, agenția de prognoză a guvernului federal, a arătat că o epidemie ar provoca pierderi de venituri de 80 de miliarde de dolari în 10 ani. 

Dr. Ross Ainsworth, cu o experiență de 40 de ani în industria australiană a cărnii de vită, consideră că riscul introducerii locale a devenit foarte mare.

"Marea perioadă de pericol în Bali este de acum până când turma va fi complet vaccinată - până când nu va fi vaccinat efectivul de animale în toată Indonezia, suntem la un risc mult mai mare", a declarat Dr. Ainsworth pentru ABC. 

Dr. Ainsworth a declarat că amploarea riscului a justificat introducerea imediată a măsurilor de biosecuritate pentru toate persoanele care călătoresc din Indonezia.

'Până când Bali va fi pe deplin protejată prin vaccinarea populațiilor de bovine și porcine, pare să fie justificată o creștere a atenției acordate turiștilor care se întorc în Australia, în special încălțămintei acestora', a spus el. 

 

Australia ajută la limitarea răspândirii febrei aftoase

 

'Cerințele suplimentare, cum ar fi asigurarea că pantofii sunt curați și trecerea printr-un burete umed infuzat cu dezinfectant înainte de îmbarcare și după ce se părăsește avionul, par a fi măsuri simple și rezonabile care ar putea contribui la abordarea noului nivel de risc'. 

Febra aftoasă afectează speciile cu copite unduite, inclusiv ovinele, caprele, bivolii, cămilele și căprioarele. 

'Animalele infectate excretă virusul în aer și prin toate secrețiile, inclusiv prin salivă', a adăugat Dr. Ainsworth, conform Daily Mail.

'Porcii sunt multiplicatori ai virusului, deoarece excretă de până la 3.000 de ori mai mult virus în mediul înconjurător decât rumegătoarele'.

Ministrul federal al agriculturii, Murray Watt, va vizita Indonezia în această lună, în timp ce Australia ajută la limitarea răspândirii febrei aftoase și a bolii cutanate nodulare.

Aceasta se poate răspândi de la un animal la altul și prin vehicule și echipamente contaminate. Simptomele includ febră, depresie, reducerea apetitului, salivare crescută și șchiopătare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel