Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a depășit 1.000

Liviu Ludovic |
Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

Peste 1.000 de unități de învățământ din țară funcționează în scenariul roșu, cu participarea exclusiv online la cursuri a preșcolarilor și școlarilor.

Numărul unităților de învățământ din țară funcționează în scenariul roșu a ajuns vineri la 1.040, după ce joi erau doar 930.

"Menționăm că dintre cele 1.040 de unități aflate în această situație, 291 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se arată într-un comunicat al MEC.

Conform acestuia, 11.381 de unități de învățământ funcționează în scenariul 1 cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar alte 5.235 de unități de învățământ sunt în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel