„Numărul real al cazurilor de COVID-19 ar fi de 32 de ori mai mare decât cel oficial"- Avertisment DUR de la un expert din China

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Medicul chinez Yuen Kwok-yung, care a vizitat în luna ianuarie Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, acuză autorităţile chineze, într-un interviu, că ar acoperi dovezile privind răspunsul greoi la propagarea şi răspândirea Covid-19 şi distrugerea fizică a unor dovezi legate de noul coronavirus.

"Bănuiesc că au ţinut secret anumite date la nivel local, la Wuhan. Funcționarii care se presupune că trebuiau să transmită imediat informațiile nu au permis ca acest lucru să se întâmple atât de ușor", spune profesorul Yuen Kwok-yung.

Nu este prima dată când expertul din Hong Kong a pus sub semnul întrebării manipularea guvernului asupra coronavirusului. Microbiologul în vârstă de 63 de ani declara luna trecută că numărul real al infecțiilor cu COVID-19 în zona "Zero" Hubei ar putea fi de 2,2 milioane, sau de 32 de ori mai mare decât valorile oficiale avansate de guvernul de la Beijing.

Studiul medicului şi al colegilor săi din Hong Kong a fost condamnat însă de mass-media din China, care şi-a pus întrebarea dacă nu cumva prof. Yuen a ajutat Statele Unite de a lansa atacuri împotriva Chinei în contextul pandemiei, anunță Romania Tv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel