Nou decret în Italia: Liber în magazine fără Green Pass, dar poți cumpăra doar alimente. Lista completă a modificărilor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
mario draghi
mario draghi

Guvernul de la Roma modifică restricțiile impuse în Italia în contextul pandemiei. Astfel, noul decret urmează să fie adoptat astăzi prevede modificare listei magazinelor unde nu va mai fi obligatoriu deținerea green pass-ului de bază. 

Nou decret care va fi emis astăzi de Guvernul Draghi prevede modificări importante ale listei de magazine unde cetățenii pot intra fără certificat verde. Nouă tipuri de magazine vor putea fi vizitate, începând cu 1 februarie, fără a avea nici măcar un permis verde de bază. În magazinele care vând o varietate mare de produse, veți putea cumpăra fără certificat doar ceea ce este inclus în lista de scutiri. De exemplu, în supermarketuri, persoanele care nu au un permis verde de bază vor putea cumpăra doar alimente, nu și alte produse. Acest lucru este prevăzut în noul proiect Dpcm, pe care premierul Mario Draghi îl va semna în următoarele ore.

În toate celelalte unități comerciale va fi necesar Permisul Verde (obținut la trecerea prin boală, vaccinare sau un test negativ).

Magazine cu și fără Green Pass

 

De la 1 februarie 2022, persoanele care nu au fost vaccinate sau vindecate vor putea intra în magazine doar cu un permis verde de bază, care poate fi obținut cu un test antigenic (valabil 48 de ore) sau molecular (valabil 72 de ore).

Produse alimentare și supermarketuri

Cu toate acestea, există câteva magazine în care puteți intra fără un permis verde, potrivit unui document citat de publicația Corriere Della Sera. Toate magazinele alimentare vor avea intrare gratuită. Lista magazinelor în care nu este necesară certificarea Covid include, în detaliu:

- Comerț cu amănuntul în unități specializate și nespecializate cu preponderență de produse alimentare și băuturi (hipermarketuri, supermarketuri, discounteri de produse alimentare, minimarketuri și alte unități nespecializate de produse alimentare diverse). În niciunul dintre aceste locuri nu se poate consuma mâncare. Însă în aceste magazine pot fi cumpărate doar produse esențiale.

- Comerț cu amănuntul al produselor congelate

Animale

- Comerțul cu amănuntul al animalelor de companie și al hranei pentru animale de companie în magazine specializate.

- Vânzarea cu amănuntul a carburanților pentru autovehicule în magazine specializate.

Farmacii, produse de îngrijire a sănătății, opticieni

- Comerțul cu amănuntul al produselor de igienă

- Vânzarea cu amănuntul a medicamentelor în magazine specializate (farmacii, parafarmacii și alte magazine specializate în vânzarea medicamentelor fără prescripție medicală)

- Comerț cu amănuntul de produse medicale și ortopedice în magazine specializate

- Vânzarea cu amănuntul a echipamentelor optice

Combustibili

- Vânzarea cu amănuntul a carburanților pentru autovehicule în magazine specializate

- Vânzarea cu amănuntul a combustibililor pentru uz casnic și de încălzire.

Bănci, oficii poștale

De asemenea, va fi în continuare obligatorie prezentarea certificatului verde în bănci, oficii poștale și birouri deschise publicului, cu excepția situațiilor de urgență. De exemplu, o plângere care trebuie depusă sau o operațiune care nu poate fi amânată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel