Nelu Tătaru: „Suntem în a doua fază a primului val”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România și că, dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

Întrebat, la Digi24, când va veni valul doi al epidemiei în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că țara noastră nu a trecut încă de primul val.

„Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a spus Tătaru.

Acesta a precizat că numărul de cazuri ar putea să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricțiile impuse.

„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel