Nelu Tătaru: „Nu putem să închidem tot! Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun!”

nelu_tataru_ministru_sanatatii
nelu_tataru_ministru_sanatatii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu se va ajunge la un lockdown doar din cauza unor zone unde apar focare. „Adaptarea o facem de la localitate la localitate”.

„Avem o transmitere comunitară diferită din localități. Nu putem adapta la nivel național, să închidem tot pentru că într-o anumită zonă sunt anumite focare pe care le putem carantina sau izola, să ducem la un lockdown. Adaptarea o facem de la localitate la localitate. (...) Evoluția situației dă norma sau măsurile pe care trebuie să le luăm. Fiecare activitate o avem cu anumite norme. Esențial ar fi să respectăm regulile. (...) Nu intenționăm să ajungem la un stat polițienesc, dar trebuie să știm că fiecare avem partea noastră pe care trebuie să o facem în acest context”, a spus Nelu Tătaru la B1TV. 

 

Ministrul Sănătății: „Eu sunt adeptul școlii față în fata când condițiile o permit”

 

Ministrul Sănătății a făcut referiri și la situația școlilor, precizând că este adeptul învățământului față în față, acolo unde este posibil acest lucru. 

„Momentul școlii este cel mai reglementat, dar vem o mobilitate înainte de școală și după școală. (...) Deschiderea școlilor s-a făcut pe scenarii. (...) Momentul de 3 este cel care duce la învățământul online. Eu sunt adeptul școlii față în fata când condițiile o permit, dar trebuie să adaptăm capacitatea școlară, resursa umană, precum și numărul de elevi dintr-o clasă”, a adăugat Tătaru.

 

Nelu Tătaru: „Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

 

„Eu nu știu ce va fi de Crăciun. Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun.

Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (...) În condițiile în care eu respect niște reguli... avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou.

Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus Nelu Tătaru. 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy