Nelu Tătaru, mesaj pentru români: „14 zile din viață însemna sănătatea acestui popor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prevenția este regula de bază, dincolo de ce putem face noi, autoritățile, a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru, într-o conferință comună cu Raed Arafat, la Ministerul Sănătății.

„Prevenția este regula de bază, dincolo de ce putem face noi, autoritățile. 14 zile din viața lor (cei care intră în izolare la domiciliu - n.r.) poate însemna sănătatea acestui popor", a spus Nelu Tătaru, care a precizat că până acum s-au dat amenzi în valoare de 300.000 de lei celor care nu au respectat regulile de izolare.

Citește și Ministerul Sănătății a decis extinderea zonelor roșii în nord-estul Franței și Madrid

„Cei care vin din zonele roșii vor fi introduși în carantină, cei care vin din zonele galbene în izolare la domiciliu. Zona roșie a fost extinsă și la nordul Franței și Madrid. Suntem în scenariul 2, în scenariul 3 (de la 100 de cazuri confirmate în sus - n.red.) toate clinicile de boli infecțioase vor deveni strict de coronavirus (2.500 de paturi)”, a mai precizat el.

„Nu ducem lipsă nici de kituri de testare, nici de profesioniști. Țin să mulțumesc colegilor noștri, care fac o muncă titanică - cei care testează și cei care fac anchete epidemiologice”, a mai spus Nelu Tătaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel