Nelu Tătaru, în Parlament: „Am intrat în război cu mâinile goale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost audiat în Parlament, luni, la „Ora Guvernului” și a spus că România „a intrat în război cu mâinile goale”. Tătaru a dat explicaţii cu privire la măsurilor luate pentru combaterea noului coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a fost audiat în Parlament, în contextul măsurilor luate pentru combaterea coronavirusului. Nelu Tătaru le-a spus deputaţilor că, deşi sistemul medical românesc are multe neajunsuri, în câteva luni Guvernul s-a putut mobiliza şi a luat măsuri eficiente pentru a depăşi criza.

„Sistemul medical românesc vine din urmă cu multe neajunsuri, deficienţe adunate în timp pe care le cunoaşteţi, personal insuficient, materiale sanitare puţine, investiţii limitate sau prost gestionate. A fost nevoit să se adapteze şi să facă faţă situaţiei. Am intrat în acest război cu mâinile goale, cu stocuri de echipamente medicale, materiale, dezinfectanţi insuficienţi la nivelul spitalelor. Am avut cazuri în care lipseau chiar şi cele ce trebuiau asigurate în mod curent", a spus Tătaru.

România are peste 15.000 de cazuri de coronavirus, iar bilanţul morţilor se apropie de 1.000.

Şi premierul Ludovic Orban urmează să fie audiat în Parlament, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel