Nelu Tătaru, avertisment pentru români: "Noi nu suntem dumnezei. Pandemia nu se tranșează în spital"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Pandemia nu se tranșează în spitale, ci în societate, prin respectarea regulilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul recomandă regăsirea legăturii cu "cel mai bun prieten al nostru: medicul de familie".

Întrebat la Digi24 despre secțiile de terapie intensivă pline, ministrul Sănătății a afirmat că România nu a avut o extindere la nivel național „a momentului în care terapia intensivă să fi fost suprasolicitată”.

Nelu Tătaru a vorbit despre lupta medicilor pentru a salva viețile din ATI, afirmând că în acest moment sunt, în toată țara, 170 - 180 de pacienți intubați.

"Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Tătaru, potrivit Mediafax.

Conform ministrului, dacă regulile din societate, în context pandemic, sunt respectate, avem o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scăderea numărului de cazuri noi.

Tătaru recomandă "prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel