Mierea cu turmeric, antibiotic natural împotriva gripei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Vechea medicină indiană și cea chineză recomandă mierea cu turmeric ca fiind cel mai bun antibiotic natural.

Cele două ingrediente naturale pot fi folosite cu succes atât împreună, cât și separat, pentru combaterea și ameliorarea simptomelor răcelii și gripei, dar și al unor alergii sau probleme de digestie ori în cazul unor tăieturi superficiale.

Mierea ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și ar trebui să fie folosită încă de la primele simptome de răceală, datorită efectului calmant pe care îl are în cazul crizelor de tuse. De asemenea, mierea este eficientă și în cazul tăieturilor minore, putând fi aplicată direct pe rană. S-a observat și că persoanele care consumă regulat miere și au o viață activă echilibrată, nu au probleme cu greutatea.

Turmericul poate fi folosit proaspăt sau uscat, sub formă de pudră, el având efecte multiple asupra sănătății: este antibiotic, antioxidant, antibacterian, antifungic și antiinflamator. În același timp, stimulează buna funcționare a aparatului digestiv, reduce durerea, protejează împotriva celulelor cancerigene și redă calmul persoanelor anxioase, datorită efectului liniștitor pe care îl are.

 

Mierea cu turmeric, cel mai bun antibiotic natural pentru răceală, gripă și alergii

 

În plină epidemie de gripă, atât indienii, în medicina Ayurvedică, cât și chinezii, în vechea medicină chinezească, recomandă mierea cu turmeric ca fiind cel mai bun antibiotic natural.

Rețeta este foarte simplă: se amestecă un sfert de cană de miere cu o lingură de turmeric pudră. Amestecul se ține într-un vas acoperit, la temperatura camerei. Se ia câte o jumătate de linguriță de 3 ori/zi.

Nu este recomandat sugarilor și persoanelor alergice la miere sau turmeric.

 

(sursa: csid.ro)

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel