Merck lansează pastila anti-civid

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID
Italia. Român, prins de polițiști în timp ce transporta ilegal medicamente pentru tratarea COVID

Molnupiravir, pastila anti-Covid 19 a companiei americane Merck, „va fi utilizabilă pentru pacienții care nu răspund la vaccinuri”, a explicat Mathieu Molimard, profesor de farmacologie, din Bordeaux, precizează franceinfo.fr.

„Nu trebuie să ne așteptăm la un medicament-minune care va schimba totul”, a declarat profesorul de farmacologie. Acest medicament este o componentă falsă a ARN-ului. Această componentă falsă ne determină să fabricăm un ARN fals, iar acest virus nu se mai poate reproduce. Cu cinci zile de tratament, două doze pe zi, acest lucru ar preveni 50% din spitalizări și decese.

Corticosteroizii au reprezentat o descoperire pentru pacienții aflați în terapie intensivă, în faza inflamatorie a bolii, însă, pentru faza precoce, virală, se pot utiliza anticorpi monoclonali. Cel mai bine este administrarea sub formă orală – molnupiravir. În aceeași măsură, un antiviral probabil nu va fi suficient.

Virusul nu este o bacterie, intră în celulele noastre, dacă se acționează prea greu, omoară celulele, așa că trebuie blocat în mai multe locuri. Sunt necesare mai multe medicamente, adesea în combinație, a mai explicat Mathieu Molimard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel