Medicul Monica Pop, strigăt disperat

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Un băiat căzut cu ochiul într-o țeavă, riscă să-și piardă vederea, din cauza părinților plecați în Germania! Medicii nu au găsit pe nimeni cu drept de semnătură pentru operația riscantă!

 

Cazul băiatului de 17 ani din Dâmbovița care s-a accidentat grav și a fost adus marți, în toiul nopții la Spitalul de Oftalmologie din București i-a impresionat pe medici. Rămas singur, cu alte 3 surori, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate, adolescentul a abandonat școala și și-a luat viața în propriile mâini. Acum, însă riscă să-și piardă vederea din cauză că părinții nu au împuternicit pe nimeni să aibă grijă de el. Fără cineva care să semneze pentru operația riscantă, medicii au fost nevoiți să își asume o decizie crucială!

 

Iată mesajul integral postat pe 22 noiembrie, pe o rețea de socializare de către prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București:

 

”NOAPTE. GREA de GARDĂ !
AMBULANȚĂ.
MINOR RĂNIT. SINGUR!!

 

Băiat de 17 ani, din judeţul Dâmbovița. Plagă sclerală. Afirmativ, căzut pe trotuar cu ochiul drept într-o ţeavă ???!!!(Nu ştim dacă e adevărat.Aşa spune, cine ştie?!) Singur. Isteţ. Nu mai merge la şcoală de 2 ani. Părinții-plecați în Germania. Are 3 surori mai mici. Lăsaţi toţi 4 în grija unui unchi, fără vreun act legal. Trebuie operat. Repede, ca să mai aibă o şansă. Cu anestezie generală. CE E DE FĂCUT?! E MINOR! Şi, SINGUR! Cine semnează pt el???!!! MEDICII! Cine altcineva? Unchiul, nu e şi nici nu are acte de tutela! Nu are drept de semnătura,! Şi, mai are 3 copii în grijă. Protecţia, copilului?! În crucea nopţii?!, Nu e ! Nu e nici ziua, de altfel! Fără operaţie în urgenţă, pierde ochiul, sigur. Nu se poate aştepta dimineaţa! Şansele scad pe măsură ce trece timpul!Cu operaţie, are o şansă. Oricum, nu are cine semna pentru el! Telefoane. Sfătuire.Se scrie în foaie. Echipa de gardă (3 medici oftalmologi şi medicul anestezist), Toţi! Băiatul, curajos şi brav, vrea operaţie! Ora 2 şi ceva. Ce-o fi, o fi! Trebuie operat! Cu orice risc!


HOTĂRÂRE.
TOŢI, MEDICII, LA UNISON!
ŞI BĂIATUL.!


Se intra în sală. Toată echipa. Decurge bine operaţia! Dimineaţa, ochiul arata mulţumitor.E încă greu, e grav ( ţeava de pe trotuar, deci...)!. Dar, are o şansă. Salvat?!!! Nu ştim încă! Vom vedea. Avem tot ce ne trebuie ca medicaţie. Tot. Dar, trebuie să aibă şi el un organism care să poată lupta şi...noroc! Până acum, n-a prea avut, săracul!
Băiatul e slăbuţ, palid dar isteţ şi curajos! Sărac! Cu bun simţ! Maturizat prematur, de necazuri! Speram toţi pentru el!


BRAVO, COLEGI!
BRAVO, BĂIATULE!
Aşa sunt medicii romani, cu tot noroiul care se pune , aproape zilnic,, pe capul lor!
ÎN LOC DE COROANĂ!


PRIMARUL DIN COMUNĂ MINORULUI HABAR N-AVEA DE EXISTENŢA LUI ŞI DE CE S-A ÎNTÂMPLAT!!!

 

NICI UN TELEFON DE LA PRIMĂRIE ŞI/SAU AUTORITATEA TUTELARĂ.( comună Crângurile de Jos, jud. Dâmbovița) Am așteptat să ne sune. 2 zile. Nici vorbă!


I-AM SUNAT NOI! HABAR N-AVEAU. Nu știau nimic, nici secretara primăriei, nici Autoritatea Tutelară, nici primarul. Deşi, trebuiau să ştie şi să aibă acte şi drept de semnătura pentru orice copil cu părinții plecați şi lăsați fără acte legale. Secretara a şi ridicat tonul! Să se intereseze? Păi cum ? A zis că de cine să întrebe dacă nu au ştiut nimic???!. NICI NU ŞTIAU DE EXISTENŢA BĂIATULUI CĂ NU MAI MERGE LA ŞCOALA DE 2 ANI, NICI ATÂT! Nici câți copii sunt în situația asta! Repet, deși ERAU OBLIGAŢI !


I-am spus că noi am avut emoții pentru băiatul adus singur și rănit grav! La 1 noaptea! Care necesita operaţie, cât de repede, ca să mai aibă o şansă să nu piardă ochiul!
PRIMARUL : PĂI ATUNCI DE CE V-AŢI FĂCUT DOCTORIŢĂ, DACĂ AVEŢI EMOŢII?!!!
I-am spus că e lipsit de bun simţ şi am închis!!! Ce să mai aștepți de la asemenea (ne)-oameni? Ce ruşine! Cum e posibil? Ce cauta în funcţia de primar un asemenea om?!!!
Alţi primari fac lucruri atât de frumoase!!!


Poate șefii lor aud şi iau măsuri! Deocamdată, au reacționat doar sufletele mari de pe facebook şi Media!

 

BĂIATUL E CEVA MAI BINE! N-a depășit încă perioadă grea, dar speranța creşte pe zi ce trece! Doamne ajută!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel