Medicii români din Diaspora încurajează conaționalii să se vaccineze: „În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Medicii români din Diaspora încurajează conaționalii să se vaccineze: „În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie”
Medicii români din Diaspora încurajează conaționalii să se vaccineze: „În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie”

În contextul procentului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19, fapt care duce la un număr foarte mare de îmbolnăviri zilnice şi secţii ATI pline, numeroşi pacienţi cu forme grave ale bolii şi un număr record de pacienţi decedaţi, România se confruntă la momentul actual cu o criză sanitară fără precedent. Asociaţia Medici pentru România lansează o campanie de vaccinare cu ajutorul medicilor români din diaspora.

„Asociaţia Medici pentru România îşi doreşte să contribuie cât mai mult la impulsionarea campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătăţii şi a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Astfel, Asociaţia a apelat la medici români stabiliţi în diferite ţări, unde rata de vaccinare este ridicată, pentru a le transmite românilor mesaje prin care să îi îndemne să se imunizeze, oferindu-le exemplele pozitive de reuşită din statele în care locuiesc”, conform Asociaţiei, citată de Adevărul.

Astfel, medicii din Diaspora şi-au unit forţele şi au transmis pe platforma şi pe paginile de socializare Medici pentru România, o serie de mesaje video inspiraţionale. 

„În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie. Restricţiile s-au ridicat total pentru toţi cei care sunt vaccinaţi, adică pentru mai bine de 70% din populaţie. Având în vedere că suntem atât de mulţi dintre noi vaccinaţi, foarte puţini se mai infectează. Gândiţi-vă că, pentru o populaţie de 10 milioane de oameni, avem circa 1000 de persoane care se pozitivează în fiecare zi. La Terapie Intensivă, în momentul ăsta, avem doar 26 de persoane şi trend-ul este descendent. Vaccinându-ne masiv, am reuşit să transformăm pandemia într-o luptă cu o viroză banală. Eu trăiesc într-o ţară în care mai bine de 70% din populaţie e vaccinată. Viaţa mea s-a întors la normal. Fă şi tu ca mine. Vaccinează-te!”, a afirmat Dr. Laura Ghibu (Suedia).


„În Austria, ne bucurăm acum de o viaţă relativ normală”

 

„În Austria, ne bucurăm acum de o viaţă relativ normală. Copiii merg la şcoală, oamenii merg la serviciu. Paturile de la ATI sunt ocupate într-o proporţie de mai puţin de 15%. Cum am ajuns să trecem atât de uşor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din populaţia Austriei este vaccinată. Prin testare. Peste 350.000 de teste se fac în fiecare zi gratuit. Foarte important, prin implementarea certificatului verde! Încă din vară, în Austria nu puteai merge în locuri aglomerate unde ai fi putut să te infectezi sau să îi infectezi şi pe alţii decât fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boală. Cum s-a ajuns la acest nivel de vaccinare în Austria? Prin educaţie şi prin faptul că politicienii au făcut mai mult şi au vorbit mai puţin!”, a declarat Dr. Sorin Popescu (Austria).    

„În Statele Unite ale Amercii, valul 4 al pandemiei este aproape de sfârşit. Aproximativ 58% din popluaţia ţării este vaccinată cu ambele doze. Vaccinul protejează populaţia, dovadă fiind şi faptul că peste 90% din cei internaţi în spitale fac parte din categoria nevaccinaţilor. La noi, marea majoritate a posturilor de televiziune au distribuit informaţie corectă, ştiinţifică. Pentru cei care încă ezită să se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv vă este frică de ARN-ul mesager din vaccin, ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos! Vă este teamă că ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra în ADN-ul dumneavoastră? Ar trebui să vă fie mult mai teamă de ARN-ul viral, care conţine secvenţa a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike. Vă este teamă că vaccinul produce cheaguri de sânge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul”, a susţinut dr. Costel Atanasiu (virusolog, SUA).  

 

„Să avem încredere în ştiinţă, în cei care au mai multe cunoştinţe ca noi”

 

„Aici, în Elveţia, la fel ca în România şi peste tot în lume, cu toţii ne-am săturat de această pandemie şi ne-am dori să revenim cât mai repede la o situaţie normală. 65% din populaţia Elveţiei este complet vaccinată contra COVID-19, iar situaţia aici se ameliorează din punct de vedere sanitar şi economic şi social. Cazurile persoanelor care ajung la spital sau la Terapie Intensivă sunt din ce în ce mai puţine, iar cei care s-au vaccinat foarte rar ajung să se îmbolnăvească sau să dezvolte o formă gravă a infecţiei cu COVID-19. De aceea, ar trebui ca din ce în ce mai multă lume să se vaccineze. Să nu asculte vecinul, prietenul care a auzit cine ştie ce pe internet. Să avem încredere în ştiinţă, în cei care au mai multe cunoştinţe ca noi şi ştiu să fabrice un vaccin”, a afirmat Dr. Alexandru Dobrinov (Elveţia).  

„Boala asta, şi cele mai multe dintre cazurile grave, pot fi prevenite în momentul de faţă. Putem să ne protejăm părinţii, bunicii, copiii şi pe noi înşine prin vaccinare. Indiferent de orice teorii ale conspiraţiei care circulă în mediul online, gândeşte-te aşa: dacă tu te vaccinezi, scazi extrem de mult riscul ca oricare dintre cei ai tăi să se îmbolnăvească grav sau să moară. Nu e asta suficientă motivaţie pentru a ne vaccina şi a trece astfel cu toţii mai repede peste pandemie?” a spus Dr. Cristina Vaduva (Spania).

 

 

„România se află în prezent într-o adevărată criză sanitară”

 

„Mesajele medicilor transmit un mesaj comun: vaccinarea este, la momentul actual, singura scăpare din situaţia extrem de gravă în care ne aflăm. În lume, până în prezent, au fost adiministrate peste 7 miliarde de doze de vaccin anti COVID-19 şi circa 15.9 de milioane de doze se administrează zilnic în continuare. E important să ne informăm din surse sigure, oficiale, în special atunci când este vorba despre sănătatea noastră. Medicii de peste tot din lume recomandă vaccinarea, iar ceea ce trebuie să facem noi este să avem încredere în ei. De asemenea, să privim la ţările care, prin vaccinare masivă, au reuşit să depăşească momentele grele, să treacă mult mai uşor prin valul 4 şi să revină treptat la viaţa de dinainte de pandemie”, conform sursei citate.   

„Ţine de noi toţi să ne implicăm aşa cum putem şi să susţinem eforturile Guvernului României, ale Ministerului Sănătăţii, ale CNCAV, îndemnându-i pe români să se vaccineze. Cum putem face acest lucru? Aducând în faţa lor medici şi specialişti din domeniul medical care să le explice cât de important este, pentru sănătatea lor şi a celor din jur, să se vaccineze.   

Aducem astfel în faţa lor exemplele unor ţări care, prin faptul că au un procent foarte ridicat din populaţie vaccinată, au reuşit să învingă pandemia.   

România se află în prezent într-o adevărată criză sanitară. E dureros să vedem cum atât de mulţi oameni se îmbolnăvesc zilnic, sunt internaţi la ATI şi mor. Mai ales în contextul în care avem la îndemână arma prin care putem face ca asta să nu se mai întâmple: vaccinul! Îmi doresc ca şi această campanie Medici pentru România, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut cu campania ‘Nu Uităm de Ceilalţi’, să vină în sprijinul oamenilor, să reuşim să depăşim astfel, împreună, perioada grea a pandemiei”, a declarat Alex Costache, Preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel