Medic român, sfaturi pentru un Crăciun sănătos: „Testați-vă înainte de a merge la rude!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Medicul Adrian Marinescu ne recomandă, ca în perioada Sărbătorilor, să limităm întâlnirile cu persoanele cu care nu avem contact în mod obișnuit. Chiar dacă suntem tentați să mergem la rude este important să avem în continuare grijă la regulile de igienă și de distanțare, tocmai pentru a nu avea surprize în preajma Sărbătorilor.

„Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecăm de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați. N-ar fi rău să ne testăm înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion. Pentru a avea o siguranță mai mare. O să fie momentul când lăsăm garda jos, nu mai purtăm mască, distanțarea nu mai există, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi ca întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni. Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar dacă ne uităm la ei, chiar dacă ne e rudă poate fi infectată” a spus Adrian Marinescu la Antena1.

 

Putem lua COVID de la cumpărături?

 

„Dacă păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grijă la igienă și să purtăm mască. Nu e nevoie să dezinfectăm ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci dacă le avem curate, nu există niciun risc” a mai adăugat medicul. 

„Chiar dacă în ultimele zile avem mai puține cazuri la nivel național, din păcate, în zonele roșii, și vorbim în primul rând de Capitală, nu se întâmplă același lucru. Dimpotrivă, în mod constant, în București avem peste 1.500 de cazuri noi, chiar și spre 2.000.

Asta înseamnă o presiune foarte mare, pentru că spitalele dedicate COVID din circuit sunt în număr mic”, mai spune Adrian Marinescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel