Medic român, mărturie cutremurătoare: „O pacientă în stare gravă la ATI mi-a cerut să o vaccinez pe loc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Medicul Isadora Zaharescu, care lucrează la secţia de Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Witing, a povestit un moment impresionant, petrecut acum puţin timp. Ea a explicat cum o pacientă, aflată în stare gravă la ATI, i-a cerut să o vaccineze împotriva COVID-19 direct în Terapie Intensivă, lucru, de altfel imposibil.

Medicul român Isadora Zaharescu a povestit cum o pacientă i-a cerut să o vaccineze pe loc. Femeia era în stare gravă internată la o secţie de ATI. Medicul a mai declarat faptul că s-a uitat neputincioasă la doleanţele femeii care respira cu greu.

 În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități – vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat – și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei – mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg – dacă a apucat să-și facă măcar prima doză.

Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea”, a povestit dr. Isadora Zaharescu, citează BZI.ro.

Medicul Isadora Zaharescu: Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea

 

Pacienta ar fi putut să se vaccineze înainte de boală pentru că intră în categoria celor de peste 65 de ani. Totuși, este bine ştiut faptul că în momentul în care contactează virusul, vaccinul nu poate fi administrat: „Nu te poți vaccina atunci când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli.

Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI. Încă nu știm cum își alege acest virus victimele”, a mai spus medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel