Medic din Londra: „O persoană cu coronavirus ar putea contamina alți 59.000 de oameni”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Dr. Hugh Montgomery, profesor ATI la Colegiul Universitar Londra, a explicat cum un singur om care este depistat pozitiv cu coronavirus ar putea infecta până la 59.000 de oameni. COVID-19 este de aproape trei ori mai infecțios decât gripa.

„Gripa normală, dacă mă îmbolnăvesc, pot infecta cam 1,3 sau 1,4 persoane – dacă ar exista astfel de împărțire", a transmis Montgomery.

„Dacă acele 1,3 sau 1,4 persoane transmit la rândul lor boala, la a 10-a transmitere, am infectat cam 14 oameni cu gripă", a mai spus doctorul.

Hugh Montgomery a continuat, spunând că coronavirusul este mult mai infecțios decât gripa comună, iar o persoană ar putea să infecteze alți 59.000 de oameni, în aceleași circumstanțe, scrie Daily Mail.

„Acest coronavirus este foarte, foarte infecțios, așa că fiecare persoană îl transmite altor trei", a mai spus expertul.

„Nu fiți destul de iresponsabili încât să credeți că nu vă deranjează să prindeți gripa, amintiți-vă că nu este doar despre dumneavoastră, este despre toată lumea", a încheiat Montgomery.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel