Măștile de protecție, încă obligatorii în Italia: De la zboruri la școală - lista situațiilor unde sunt necesare și până când

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Măștile de protecție vor mai fi obligatorii încă o lună în Italia și doar într-o listă redusă de activități. Însă există persoane care fac presiuni pentru ca regula să fie anulată mai devreme. De pildă, românii care vin sau pleacă din Italia, au obligația de a purta masca de protecție în timpul zborului.

Masca de protecție împotriva COVID este încă obligatorie pentru o serie de activități până la 15 iunie, după care obligativitatea se va încheia.

În prezent, regula se aplică în continuare în anumite sectoare: transportul public, atât local, cât și național (autobuze, metrou, trenuri, avioane, nave); cinematografe, teatre și săli de concerte acoperite; săli de sport; școli; locuri de muncă; spitale și RSA.

Cu toate acestea, pentru anumite categorii, obligația purtării măștii poate înceta mai devreme.

În Europa obligativitatea purtării măștii în aceste sectoare a fost ridicată, dar nu și în Italia. 

Măștile de protecție, încă obligatorii în Italia

 


În mijloacele de transport, precum și în cinematografe, teatre, săli de concerte și săli de sport, masca FFP2 este obligatorie până la 15 iunie. Liniile directoare ale Uniunii Europene, care au abolit efectiv regula de la bordul aeronavelor, nu contează în acest caz. În cazul călătoriilor spre și dinspre Italia, masca va fi în continuare obligatorie, deoarece ordinul ministrului Speranza este în vigoare.

În ceea ce privește școlile, pe de altă parte, obligația nu numai că este în vigoare - deși în școli masca chirurgicală este suficientă - dar rămâne valabilă până la sfârșitul anului școlar. Pe scurt, în orice caz, după 15 iunie. Cu toate acestea, presiunile cresc din partea Ligii - așa cum s-a întâmplat deja în mod repetat în ultimul an cu privire la măsurile Covid - care solicită ridicarea imediată a obligativității școlare. "Care sunt motivele științifice care îi obligă pe elevii și profesorii italieni, acum printre puținii din lume, să petreacă ore întregi în clasă, la catedră, cu măști pe gură și pe nas, chiar și la temperaturi de peste 30 de grade?", a scris ieri Salvini pe Twitter adresându-se ministrului Speranza.

De la zboruri la școală - lista situațiilor unde sunt necesare măștile și până când

 

La locul de muncă, regulile sunt în continuare diferite: pentru administrația publică există o recomandare - și, prin urmare, nicio obligație - ilustrată printr-o circulară a ministrului Brunetta, în timp ce în sectorul privat a fost reînnoit protocolul Covid, care prevede obligația de a purta o mască în interior și în exterior. Cu excepția cazului în care se indică în mod specific, măștile chirurgicale sunt suficiente și în acest caz.

În orice caz, partenerii sociali și guvernul se vor reuni până în iunie, pentru a decide dacă vor reînnoi protocolul - care prevede, de asemenea, o serie întreagă de alte reguli, de la spațiere la salubritate - sau dacă îl vor abandona. În fine, în spitale și RSA, este aproape sigur că obligația de a purta mască - tot chirurgicală - va fi prelungită până la sfârșitul anului. Obiectivul este protejarea categoriilor vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel