Mărturiile românilor infectați cu COVID care ajung în spital în valul 4: „E groaznic, când vine noaptea e infernal. Nu poți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Este alertă într-un spital din țară. Nu mai există locuri pentru bolnavii de COVID în stare gravă. Şi în cel mai mare institut de boli infecțioase din România jumătate din secţie este plină.

Medicii avertizează: valul patru îi loveşte cel mai mult tinerii nevaccinati intre 18-24 de ani, care confundă tulpina Delta cu răcelile. 

Epidemiologii susţin că aceștia participă la evenimente sociale și raspândesc boala, fără să își dea seamă ca sunt infectați. 

În fața valului 4, personalul medical își adună iar forțele. Cei care au nevoie de ajutor sunt oamenii nevaccinati, avertizează medicii. Este și cazul unui bărbat de 48 de ani care a ajuns la spital cu insuficienţă respiratorie. Pacientul mărturiseste că a amânat să vină la doctor deși s-a simțit rău.

„Sunt o fire activă stau de 11 zile în pat, e ceva groaznic. Tusea, când vine noaptea e infernal. Nu poți.  Nu m-am vaccinat și nu îmi pare rău”, a spus Constantin Gigel, în vârstă de 48 de ani, la Antena 3

 

Virusul nu îi ocoleşte nici pe cei vaccinaţi

 

Alexandra a luat boala de la un eveniment unde au participat mai multe persoane.

”De miercuri au inceput sa apara simptomele, cu tuse cefalee si de vineri pierderea mirosului si gustului. Fiind vaccinata nu am purtat masca. si apoi la 4 zile au inceput sa apara simptomele. M-am vaccinat in luna februarie cu ambele doze” ne-a spus Alexandra Nicoleta în vârstă de 32 de ani. 

 

Medicii privesc cu îngijorare noul val de îmbolnăviri

 

Lupta a început iar, în spatele ușilor de la AȚI, la Institutul Matei Balș din Capitala, odată ce numărul pacienților infecatti cu SARS-CoV-2 s-a dublat într-o singura săptămână.

Deja la Spitalul Victor Babeş din Capitala nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă. Unitatea Medicală îngrijeşte de aproximativ o lună şi bolnavii non-COVID.

”Din păcate, din nou avem din ce în ce mai mulți pacienților care se prezinta în camera de garda sau sunt aduși cu ambulantele de acasă. Din păcate cei mai mulți au forme severe de boala. Noi suntem pregătiți așa cum am fost de un an și ceva exclusiv COVID, așa putem redeveni.

Practic tot ce s a sevcentiat în ultimele sapt, sunt cu delta, dar nu s-au făcut la toți, cele făcute cu predominant cu varianat DELTA” a explicat la Antena 3 managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în prezent sunt 50 de paturi de Terapie Intensivă disponibile în spitalele din Capitală, iar la nivel naţional sunt 500. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel