Mai mult de 43 de mii de persoane s-au stins din viață anul trecut în Marea Britanie, din cauză că ambulanța a venit prea greu

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mai mult de 43.000 de pacienți din Marea Britanie au fost declarați morți până la sosirea ambulanței pentru a-i trata anul trecut, potrivit unor noi date.

Cifrele "cu adevărat șocante" arată că o medie de 120 de persoane pe zi au murit înainte ca paramedicii să ajungă la ele în 2022, pe fondul resurselor puține din spitale.

Datele, obținute prin intermediul unei solicitări de libertate a informației din partea liberal-democraților, arată, de asemenea, că 4.324 de persoane au fost declarate moarte la sosire (DOA) de către serviciile de ambulanță numai în luna decembrie - o creștere de 19% față de aceeași lună a anului precedent.

 

Probleme grave cu Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie



Liberal-democrații au descris statisticile ca fiind "cu adevărat șocante" și au dat vina pe "un guvern conservator care privează NHS de resursele de care are nevoie".

Dar Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat că este 'înșelătoare' implicarea unei legături între decese și timpii de așteptare în ambulanță.

Un purtător de cuvânt a subliniat, de asemenea, că cifra anuală principală 'nu s-a schimbat în mod semnificativ în perioada de trei ani'.

Liberal-democrații au declarat că au primit date de la șapte din cele 10 trusturi pe care le-au contactat.

Partidul solicită acum un plan de salvare pentru NHS pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra serviciilor de ambulanță și a resurselor spitalicești întinse.

Ei propun recrutarea mai multor medici generaliști și introducerea unui salariu minim pentru îngrijitori pentru a ajuta la acoperirea lipsei de personal în domeniul asistenței sociale.

 

Wera Hobhouse: Liberal-democrații ar rezolva această problemă cu un salariu de subzistență pentru îngrijitori



Wera Hobhouse, parlamentarul democrat-liberal care a depus cererile FoI, a declarat: "Aceste cifre sunt cu adevărat șocante. Paramedicii muncesc extrem de mult pentru a salva vieți, dar au fost dezamăgiți de un guvern conservator care privează NHS de resursele de care are nevoie.

Consecințele sunt reale și mortale. Lipsa cronică de personal în domeniul asistenței sociale înseamnă că nu putem muta oamenii din paturile de spital, lăsând pacienți disperați blocați la coadă în ambulanțe. Ambulanțe care nu sunt apoi disponibile pentru a merge să ajute alți pacienți care au nevoie.

Liberal-democrații ar rezolva această problemă cu un salariu de subzistență pentru îngrijitori. Acest lucru ar ajuta la recrutarea și păstrarea personalului, asigurând că există o capacitate adecvată în sistemul nostru de îngrijire. Avem nevoie de acțiuni urgente acum sau ne vom confrunta cu o criză după o criză tot mai mare”.

Datele au fost primite de la Yorkshire Ambulance Service NHS Trust, South Central Ambulance Service NHS Foundation Trust, North East Ambulance Service, South East Coast Ambulance Service, South Western Ambulance Service NHS Foundation Trust, London Ambulance Service NHS Trust și North West Ambulance Service NHS Trust, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel