Treizeci de elevi, vaccinați cu o singură seringă, în India

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Madhya Pradesh Covid-19: Treizeci de elevi din India, vaccinați cu o singură seringă
Madhya Pradesh Covid-19: Treizeci de elevi din India, vaccinați cu o singură seringă

Un oficial din domeniul sănătății este investigat pentru că a vaccinat 30 de elevi cu o singură seringă în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei.

Incidentul a avut loc într-o școală din districtul Sagar, unde copiilor li se administrau vaccinurile Covid-19. Ministerul indian al Sănătății impune un protocol "un ac, o seringă, o singură dată" pentru vaccinurile Covid-19.

Până în prezent, India a administrat peste 2,03 miliarde de vaccinuri Covid-19.

Seringile de unică folosință de unică folosință sunt utilizate pe scară largă în India pentru a evita răspândirea unor boli mortale precum HIV. Cu toate acestea, în trecut au existat multiple incidente în care o singură seringă a fost reutilizată în spitale din cauza lipsei de echipament.

Jitendra Rai, care îi vaccina pe copii, a declarat presei că departamentul de sănătate i-a dat o singură seringă și că el, în mod șocant doar a urmat ordinele.

 

Părinții care și-au însoțit copiii au observat problema și au raportat-o autorităților școlare

 

Când oficialii statului au ajuns la școală, Rai lipsea din școală, iar telefonul său era închis.

Departamentul de sănătate al statului a înregistrat un caz de neglijență împotriva sa. Între timp, acesta a început, de asemenea, o anchetă împotriva oficialului responsabil cu expedierea echipamentului pentru campania de vaccinare.

Un purtător de cuvânt al partidului de opoziție, Congresul, a cerut ca ministrul sănătății să demisioneze din cauza incidentului.

 

India este a doua țară, după China, care a depășit pragul de două miliarde de vaccinuri Covid

 

În iulie, guvernul a anunțat un program de 75 de zile de doze de rapel Covid gratuite pentru toți adulții, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a independenței Indiei.

Potrivit Ministerului indian al Sănătății, 98% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin Covid, în timp ce 90% au fost complet vaccinați.

Miercuri, țara a raportat 18.313 cazuri zilnice în ultimele 24 de ore și 57 de decese legate de Covid, conform celor de la BBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel