Loredana și Costel, un an de la nunta din spital care s-a viralizat și a impresionat întreaga Italie: „În sfârșit ne-am realizat visul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

De la nunta din spital, printre lacrimi de bucurie și speranță, până la prima aniversare petrecută cu seninătate între pereții căminului lor: Loredana Ciutea și Costel Bodea, doi români a căror poveste de iubire a impresionat întreaga Italie, și-au sărbătorit recent nunta de hârtie în casa lor din Piove di Sacco, unde românca de 27 de ani a revenit după o luptă grea cu o boală cumplită.

Imaginile de la nunta lor din spital, petrecută în urmă cu un an, au devenit virale și au impresionat întreaga Italie. Acum, la aniversarea primului an de căsătorie, tânăra mireasă româncă s-a întors în sfârșit acasă, după ce a biruit în mod miraculos boala.

Povestea lor a emoționat pe toată lumea: era 10 noiembrie 2021 când cuplul, de origine română, s-a căsătorit într-o cameră din secția de medicină a spitalului Immacolata Concezione din Piove di Sacco, cea ocupată de Loredana, care fusese internată cu o lună și jumătate înainte pentru o boală gravă de ficat.

Loredana și Costel, un an de la nunta din spital care s-a viralizat și a impresionat întreaga Italie

 

Ceremonia a fost pe cât de simplă, pe atât de sinceră, oficiată de Paola Zagolin - delegată a municipalității din Saccisica - și la care au asistat nu doar Natalia și Tiberiu, doi dintre prietenii cuplului, ci și directorul secției, Giancarlo Parisi, și medicul SENS, Filippo Ometto: fotografiile făcute în acea zi o arată pe ea stând pe pat, înfășurată într-un șal alb brodat și ținând în mâini un splendid buchet de flori albe, iar pe el în cămașă și blugi.

Amândoi au fost foarte emoționați, după cum a povestit Costel în acea zi: "Ne-am logodit în 2017, după ce am plecat din România pentru a veni în Italia, și am vrut să ne căsătorim încă din vara anului 2020, dar pandemia ne-a dat peste cap planurile și, chiar dacă a trebuit să așteptăm mult mai mult decât ne așteptam, am reușit. Ea este viața mea și în sfârșit ne-am realizat visul: acum sper doar ca Loredana mea să se opereze cât mai repede pentru a se putea întoarce acasă, pentru că îi simțim lipsa".

Costel: „Loredana este viața mea. În sfârșit ne-am realizat visul“

 

Dorința lui Costel s-a împlinit și cu o minune: se părea că soția sa va avea nevoie urgentă de un transplant de ficat, dar datorită unei terapii speciale îmbunătățite a reușit să se vindece, până la punctul în care acum este sănătoasă.

Loredana însăși povestește: "Medicii care m-au urmărit nu se așteptau să mă recuperez atât de repede și atât de bine: pentru a obține acest rezultat am muncit din greu atât psihic, cât și fizic, și încă mulțumesc întregului departament medical, în special doctorului Parisi, asistentei șefe Mina și doctorului Ometto, precum și numeroșilor oameni care ne-au sprijinit pe Costel și pe mine“, a mărturisit tânăra româncă pentru Corriere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel