Italia. Românca rănită grav în explozia de la Marino a murit: Povestea tragică a Virginicăi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Virginica S. românca, în vârstă de 53 de ani grav rănită în eexplozia din clădirea din centrul istoric al localității Marino, lângă Roma, Italia, a murit după câteva zile de chinuri în spitalul din Roma. 

O clădire din centrul istoric al localității Marino, lângă Roma, Italia, a fost cuprinsă de o explozie, iar părți din imobil s-au prăbușit. În urma anchetelor, autoritățile italiene au descoperit că deflagrația a pornit chiar din locuința româncei, de la o scurgere de gaze de la butelia pe care o folosea. Dezastrul a avut loc puțin după ora 19.30, luni, în centrul istoric al orașului Marino.

Explozia din via Giacomo Carissimi a distrus trei case și a rănit două femei și o fetiță de 4 ani. Virginica S. a fost transportat atunci în stare gravă, cu arsuri pe 85% din suprafața corpului, la spitalul Sant'Eugenio din Roma, sub prognostic rezervat. Vineri, femeia a murit. 

Citește și: Italia. Clădire prăbușită după o explozie: Româncă în stare critică, cu arsuri grave (VIDEO)

Virginica S. avea 53 de ani și era originară din Botoșani. Trăia în Italia de mai bine de 10 ani, unde a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni, la curățenie și în restaurante la spălat vase. Era văduvă, soțul i-a murit cu un an în urmă și Virginica locuia singură la Marino.

Surorile ei cer ajutor pentru a o înmormânta acasă, în România

 

De două luni stătea acasă, forțată de măsurile de restricție impuse de guvernul italian în contextul pandemiei de coronavirus, dar am aflat că nici înainte de această perioadă nu avea prea mult de muncă. Pe lângă acest aspect, proprietarul apartamentului în care locuia i-a transmis recent că trebuia să lase locuința liberă și femeia încerca să își caute o altă casă, informează Botoșăneanul.

Mai mult, din expertizele făcute la fața locului se pare că nu au existat probleme la instalația de gaze a clădirii sau la cea din apartament. Anchetatorii susțin că butelia din locuința româncei era deschisă la maxim, astfel că anchetatorii nu exclud varianta ca românca să fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Citește și: Italia. Românca ar fi provocat explozia care a băgat-o în spital alături de o mamă și fiica de 4 ani (VIDEO)

Surorile ei intenționează acum să-i ducă trupul neînsuflețit în România, la Botoșani, unde să o înmormânteze creștinește.

Cheltuielile de repatriere sunt însă mari, iar situația le-a prins fără prea mulți bani în buzunar, de aceea fac un apel la toți cei care pot și vor să le ajute, să doneze în contul deschis la:

Banca SAN PAOLO, pe numele Viorica Simion;

IBAN: IT48RO306967684510338376294

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel