Italia. Româncă, creierul unei rețele dedicate vaccinărilor false pentru „anti-vacciniștii de elită“: „Facem niște chestii sofisticate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Anti-vacciniștii „de elită“ au plătit mită pentru a obține vaccinări false și permise verzi. Cinci arestări și 45 de suspecți, un asistent medical în arest. Creierul acestei rețele ar fi fost o româncă.

Au făcut bani cu vârf și îndesat, lăsându-se mituiți de antreprenori și profesioniști, comercianți și avocați, chiar și de un cunoscut dermatolog din Ancona care ar fi plătit 300 de euro pentru a-i face pe plac soției sale, speriată de vaccin, dar dornică să dețină Green pass. Un infirmier în vârstă de 50 de ani din Ancona, angajat al Centrului de Sănătate Mintală și operator al centrului Paolinelli, a efectuat injecțiile false.

Potrivit polițiștilor, care l-au arestat ieri dimineață la Collemarino, după o vizită la domiciliu, infirmierul Emanuele Luchetti a pus la cale planul împreună cu alți patru intermediari (toți în arest la domiciliu) pentru a se îmbogăți pe seama persoanelor dispuse să recurgă la "fapte ilegale, plătind pentru prestații nedemne și trucuri sordide, implicând adesea întreaga familie", se arată în  ordonanța de arestare a procurorilor întinsă pe 200 de pagini.

Româncă, creierul unei rețele dedicate vaccinărilor false

 

La hub-ul Baraccola, Luchetti, în intimitatea standului său, ar fi efectuat cel puțin 60 de vaccinuri fantomă (la fel de multe ca și legitimațiile verzi confiscate), potrivit anchetatorilor de la Squadra Mobile, conduși de Carlo Pinto. A fost demascat de un coleg de-al său, doctorul Carlo Miglietta: Când a observat intrările și ieșirile ciudate ale unor persoane fără rezervare pe care Luchetti, pretinzând că sunt pacienții săi psihiatrici sau cei care suferă de atacuri de panică, se grăbea să îi primească personal.

Micro-camerele amplasate la spitalul lui Paolinelli au imortalizat apoi etapele fraudei: seringa cu vaccinul anti-Covid a fost aruncată la coșul de gunoi, un plasture aera pus pe brațul falsului pacient și acesta pleca. În acest fel, Luchetti i-a determinat pe medici să semneze certificatul de vaccinare, ceea ce era esențial pentru eliberarea permisului verde. Infirmierul cerea între 300 și 450 de euro pentru două doze.

„Anti-vacciniștii de elită“ dădeau mită pentru a avea Certificat verde

 

Primea familii întregi, chiar și minori, din toată Italia. Cum? Grație colaborării cu alte patru persoane, ca și el, acuzate de corupție, fals în înscrisuri oficiale și deturnare de fonduri: avocatul Gabriele Galeazzi din Ancona, restauratorul Daniele Mecozzi din Civitanova, Stefano Galli din Ancona și românca Daniela Maria Zeleniuschi. Tuturor, cu excepția avocatului care nu ar fi primit niciun ban, le-a fost confiscată suma totală de 18.000 de euro (15.000 pentru Luchetti), considerată drept profit necuvenit, potrivit Corriere Adriatico.

Ei se află în arest la domiciliu, deși procurorul general, Ruggiero Dicuonzo, ceruse închisoare pentru toți. Obligația de a rămâne și de a se prezenta la poliția judiciară și interdicția de a ieși seara, în schimb, pentru cei 45 de pacienți fals vaccinați veniți și din Veneto și Piemont, dispuși să ofere mită pentru un vaccin fals și un Green pass. Mulți dintre ei ar fi putut să le obțină fără să ia parte la această înșelătorie: s-au îmbolnăvit de Covid în timpul anchetei.

Dar ancheta nu se va încheia aici: 11 pseudo-pacienți nu au fost încă identificați și sunt cercetați și alți posibili intermediari "colectori de cereri". Infirmierul garanta pentru toată lumea: „Facem niște chestii sofisticate. Încet, nu e nicio grabă. De două ori pe săptămână, dacă putem. Am presiune în spatele meu...", mărturisea infirmierul româncei într-o înregistrare, depusă acum la dosarul cauzei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel