ITALIA: Reputat MEDIC român din DIASPORA, decorat de președintele Iohannis cu „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doctorul Gheorghe Cerin, un reputat medic cardiolog atât în Italia, cât și în România, a primit decorația “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler oferită de Președintele României, Klaus Iohannis.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, i-a înmânat, la 23 octombrie 2019, reputatului medic Gheorghe Cerin decorația “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler oferită de Președintele României, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și implicarea în promovarea relațiilor științifice medicale româno-italiene, domnul Cerin fiind o personalitate a comunității românești din Italia apreciată în statul de reședință. 

Medicul Gheorghe Ceri își împarte inima în două de un sfert de veac: între România și Italia.  El vindecă şi inimile românilor, dar şi pe ale italienilor, făcând naveta între cele două țări.

În lunga sa carieră de aproape 33 de ani, doctorul Gheorghe Cerin a prezidat și a participat la numeroase întâlniri internaţionale, congrese de ecocardiografie, cardiologie și chirurgie cardiacă și a publicat peste 300 de lucrări în domeniul cardiologiei. Este membru în Consiliul editorial al publicaţiilor „Revista Română de Chirurgie Cardiovasculară” și „Revista Română de Medicină Internă”.

Doctorul Gheorghe Cerin este „Doctor în Medicină – Cum Laude”, titlu obţinut în cadrul Universităţii de Medicină „Carol Davila” din București. Membru al Societăţii Europene de Cardiologie, dr. Cerin a fost distins cu nenumărate premii și medalii, printre care Diploma și Medalia de Aur, distincţie oferită de Academia Oamenilor de Știinţă din România pentru „contribuţii deosebite în domeniul cardiologiei, chirurgiei cardio-vasculare și pregătirii tinerilor specialiști”.

În discursul său, șeful misiunii diplomatice a elogiat activitatea premianților, dar și a tuturor românilor care, excelând în diverse domenii de activitate, contribuie la dezvoltarea societății gazdă și aduc cinste numelui de român, devenind astfel, prin activitatea de zi cu zi, adevărați ambasadori ai României în străinătate. 

Șeful misiunii a accentuat importanța principiului meritocrației care să treacă de la faza de discurs public la cea propriu-zisă, manifestată în spațiile și instituțiile publice, nevoia de încurajare și promovare a oamenilor de valoare, în special a persoanelor de caracter care reprezintă marea parte a comunității românești. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel