Italia. Asistentă româncă din Lombardia, declarație tulburătoare despre cadrele medicale care intră în contact direct cu persoane infectate: „NU suntem testați”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O asistentă medicală româncă ce lucrează de aproximativ 20 de ani într-un spital din provincia Milano, regiunea Lomabardia, explică situația prin care trec zilnic cadrele medicale de acolo.

Românca de 49 de ani face o dezvăluire tulburătoare, spunând că acestea nu sunt testate pentru coronavirus nici după ce au avut contact direct cu o persoană infectată cu noul virus.

„Atunci când este vorba despre politicieni sau fotbaliști care au intrat în contact cu cineva depistat cu coronavirus, se fac teste. Noi, cei care suntem în prima linie, nu suntem testați. E o aberație, pentru că acum fac economie pe spatele asistenților medicali. Noi am putea fi purtători de coronavirus, dar refuză să ne facă testul. Avem familii, copii acasă, puteam să transmitem, iar ai noștri pot transmite, la rândul lor. Eu am intrat în contact direct cu un medic și câțiva pacienți depistați pozitiv cu coronavirus, deși nu lucrez pe secție de COVID-19. Nu mi s-a făcut test. Mi s-a spus că nu mi se face, pentru că nu am simptome. Dacă voi avea febră și va începe să mă doară gâtul, atunci îmi vor face testul și mă vor lăsa acasă. Dacă nu, să vin în continuare la muncă. [...] Am avut un pic de durere de gât, un pic de tuse... Am trimis un e-mail la asistenta-șefă și mi-a răspuns: «Dacă nu ai febră, vino la muncă»", a povestit asistenta.

 

Cei infectați sunt externați imediat după ce nu mai au simptome

 

Românca a mai povestit despre un caz în care o femeie testată pozitiv pentru coronavirus era cât pe ce să moară în fața ei, după ce a fost transferată din greșeală pe o altă secție.

„O bolnavă care a fost transferată din greșeală pe secția noastră, mai tânără decât mine, 47 de ani, a venit pe picioarele ei, săraca. și după o oră, situația s-a înrăutățit. A fost cât pe ce să moară lângă mine. A ajuns săraca să nu respire și am chemat să o transferăm de urgență la terapie intensivă. Iar ea, săraca, se îngrijora pentru noi! Nu o să uit cum spunea: «Vai de mine! Și dacă am coronavirus înseamnă că v-am dat și vouă!». A ajuns în terapie intensivă și am înțeles că situația ei s-a ameliorat după", a mai spus românca, adăugând că cei infectați cu coronavirus sunt externați din spital imediat ce nu mai au niciun simptom specific bolii, transmite Antena 1.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel