Anunț OFICIAL: Între ce ore pot ieși din casă persoanele peste 65 de ani

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Orele în care este permisă ieșirea din casă a persoanelor peste 65 de ani. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat orele între care persoanele peste 65 de ani vot putea iesi din casă, începând de mâine.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, care sunt restricțiile impuse prin Ordonanța Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuințelor. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11.00 – 13.00, pentru a merge la cumpărături.

"Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinței și gospodăriei este permisă numai într-un interval orar, între ora 11.00 și 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor si ale animalelor de companie domestice; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea pentru motive justificate precum îngriirea unui minor, asistența altor persoane bolnave sau cu dizabilități; deplasări scurte în apropierea locuinței legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cât și pentru nevoile animalelor domestice. Sunt excluse activitățile fizice colective.   

Circulația persoanelor peste 65 de ani e permisă și în afara intervalului de timp 11.00-13.00 dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru realizarea de activități agricole. Medicii, oamenii de afaceri, profesorii, oamenii de știință, agricultorii care dovedesc că sunt implicați în activități didactice, profesionale, economice pot să părăsească locuința și în afara acestui interval", a spus Marcel Vela, marți seară.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel