INSP: România ar putea avea încă 11 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat vineri că există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

„De curând, am mai primit informaţii. Pot să vă spun că, în acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a spus Adriana Pistol în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea precizat că există mai multe cazuri cu infirmare de infectare cu tulpina Omicron.

„În aceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud. În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care de asemenea s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa”, a explicat Adriana Pistol. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel