Înalt Prea Sfințitul Pimen, bolnav de COVID-19, în stare critică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto: Biserica Ortodoxă Română / Facebook
sursa foto: Biserica Ortodoxă Română / Facebook

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vârstă de 90 de ani, a fost mutat la Terapie Intensivă şi intubat, după complicaţii pulmonare.

Înaltul prelat a fost transportat cu elicopterul, la Institutul Matei Balş, din Bucureşti, în urmă cu aproape două săptămâni.

Confirmarea infectării a venit după ce a ţinut slujba de Înviere. Acesta a fost diagnosticat cu coronavirus, imediat după Paște. Ierarhul a început să se simță rău încă de pe 16 aprilie, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști.

A ajuns la spitalul din Suceava în stare de urgență, destul de afectat, spun medicii de acolo, slăbit, cu temperatură și o imagine a bolii medie spre severă.

Rezultatul testului a fost pozitiv și s-a decis transportarea pe cale aeriană cu un elicopter, împreună cu un alt pacient în vârstă de 40 de ani, în stare gravă și ventilație mecanică, la Institutul "Matei Balș" din Capitală.

De precizat că nu ierarhul a cerut să fie adus la București, ci medicii au decis acest lucru, informează Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel