Grecia. Platformă online pentru înregistrare în vederea vaccinării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Grecia a lansat luni o platformă online unde cetăţenii se pot înregistra în vederea vaccinării în contextul în care autorităţile pregătesc demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 pentru marele public după o primă etapă în care au fost inoculate grupurile cu prioritate maximă, potrivit Reuters.

Asemenea altor ţări europene, Grecia a început luna trecută vaccinarea personalului sanitar din prima linie, precum şi a rezidenţilor vârstnici şi vulnerabili din azilurile de bătrâni după aprobarea de către Uniunea Europeană a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Campania de vaccinare pentru publicul larg va începe din 20 ianuarie, persoanele peste 85 de ani având prioritate.

''Campania de vaccinare a demarat, se desfăşoară constant şi începe să ia viteză'', a precizat într-o informare de presă directoarea Comitetului Naţional pentru Vaccinare, Maria Theodoridou, titrează Agerpres.

Aproape 50.000 de greci vaccinați



Până în prezent, au fost vaccinate circa 49.661 de persoane, echivalentul a 0,46% din populaţia Greciei, iar guvernul intenţionează să imunizeze 220.000 de persoane până la sfârşitul lunii, încercând să atingă ţinta de 70% din cele 11 milioane de locuitori până în iunie.

Loturi suplimentare de vaccinuri de la Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson sunt aşteptate în lunile următoare, le-a declarat reporterilor un oficial din Ministerul Sănătăţii, Marios Themistocleous.

Lansarea de luni a platformei coincide cu decizia autorităţilor de a redeschide grădiniţele şi şcolile primare după două luni de învăţământ online, oficialii avertizând însă că situaţia va fi reevaluată în fiecare săptămână.

Restricții în Grecia



Săptămâna trecută, autorităţile au extins unele restricţii anti-COVID-19 până pe 18 ianuarie, inclusiv închiderea temporară a restaurantelor şi a comercianţilor care vând produse neesenţiale.

Grecia a gestionat relativ bine primul val al pandemiei, dar creşterea numărului de cazuri începând din octombrie a pus sub presiunea sistemul sanitar, afectat de un deceniu de criză financiară, autorităţile fiind nevoite să instituie un al doilea lockdown în noiembrie.

Grecia a raportat până în prezent 145.179 de cazuri de COVID-19 şi 5.302 decese asociate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel