Gheorghiţă: România va creşte pragul de vârstă pentru AstraZeneca în funcţie de decizia Agenţiei Europene a Medicamentului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
valeriu_gheorghita_medic
valeriu_gheorghita_medic

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că există date noi în privinţa eficacităţii vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani şi, în măsura în care acestea vor fi acceptate de Agenţia Europeană a Medicamentului, atunci şi România va creşte pragul de vârstă, situat actualmente între 18 şi 55 de ani.

„Cu siguranţă vom reevalua datele ştiinţifice disponibile. Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Oxford AstraZeneca, date care sunt în momentul de faţă în curs de publicare.

Acestea vor fi trimise şi către Agenţia Europeană a Medicamentului. În momentul în care vor fi acceptate, şi România, probabil, va creşte acest prag al vârstei la 65 de ani sau chiar peste, dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii. Deci este un aspect la care ne uităm cu foarte mare seriozitate şi, în momentul în care datele disponibile ne vor permite această decizie, vom face acest lucru cu prioritate", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, întrebat ce intenţii au autorităţile române pornind de la faptul că există persoane care au peste 55 de ani şi îşi doresc să se vaccineze cu AstraZeneca, iar în momentul de faţă doar cei care au vârste între 18 şi 55 de ani pot beneficia de acest tip de vaccin. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel