Germania va sărbători Paștele fără restricții. Ministrul Sănătății: "Sunt ferm convins"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Ministrul german al Sănătății Karl Lauterbach (SPD) a prezentat planul autorităților privind relaxarea restricțiilor înainte de Paște. Acesta a luat decizia chiar înainte de următoarea întâlnire a liderilor statelor federale. Conform declarațiilor ministrului, Germania speră să adopte măsurile de relaxare chiar la începutul primăverii.   

Germania ar putea renunța la multe restricții în următoarele două luni, astfel că Paștele ar putea fi sărbătorit în condiții mult mai relaxate. 

„Cred că ne vom relaxa cu mult înainte de Paște. Sunt ferm convins de asta", a spus Lauterbach pentru cotidianul german Bild, potrivit Thelocal.de.

Cu toate acestea, Lauterbach a avertizat împotriva grăbirii redeschiderii vieții publice în timp ce ratele de infecție sunt încă în creștere.

"Încă nu am atins vârful valului. Relaxarea restricțiilor atunci când numărul de cazuri este cel mai mare ar fi ca și cum ați turna benzină în foc”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Următoarea întâlnire dintre guvernul federal și cel de stat este programată pentru 16 februarie, iar guvernul se gândește deja la soluții pentru a conveni asupra unui plan de redeschidere.

Liderul CDU Friedrich Merz și-a prezentat de asemenea, propunerile pentru măsurile de relaxare



Vorbind luni pentru Rheinische Post regional, liderul CDU Friedrich Merz a devenit cea mai recentă persoană din opoziție care și-a prezentat propunerile. Acesta a dezbătut nivelurile de infecție în diferite părți ale țării și a propus să lase statelor alegerea dacă să mențină sau să slăbească restricțiile.

„Avem modele de infecție foarte diferite. Schleswig-Holstein aproape că ar putea urma calea daneză (de a scăpa de toate restricțiile). Pentru Bavaria și Saxonia, acest lucru este în prezent exclus. Așa că trebuie să procedăm într-un mod gradat regional”, a declarat Merz

Liderii vor dezbate strategii pentru relaxarea unora dintre regulile actuale

 

La întâlnirea anterioară din 24 ianuarie, liderii federali și de stat au convenit că vor discuta strategii pentru relaxarea unora dintre regulile actuale, de îndată ce o supraîncărcare a sistemului de sănătate ar putea fi exclusă.

Totuși, ministrul Sănătății Karl Lauterbach (SPD) și președintele Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, au prezis că următoarea conferință ar putea coincide cu vârful valului Omicron în care Germania ar putea înregistra în jur de 400.000 de cazuri noi pe zi.

Luni, RKI a înregistrat o incidență de 1.426 de infecții cu Covid la 100.000 de persoane în 7 zile. Peste 95.000 de infecții au fost raportate de autoritățile locale de sănătate în ultimele 24 de ore – deși raportările tind să scadă în weekend.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel