Germania. LOCKDOWN până pe 31 ianuarie, după explozia de infectări. "Situația s-a schimbat"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul german şi cele 16 landuri federale au convenit să prelungească perioada de lockdown până pe 31 ianuarie, pentru a stăvili răspândirea pandemiei de coronavirus, informează luni cotidianul Bild, fără a preciza sursa sa de informaţie, transmite Reuters. 

Germania a gestionat cu mai mult succes decât multe alte ţări din Europa primul val al pandemiei, în primăvară, însă situaţia s-a schimbat în timpul valului doi.

Ţara a impus un al doilea lockdown sever începând cu 16 decembrie, închizând şcolile, magazinele neesenţiale şi restaurantele, după ce lockdown-ul parţial de la începutul lui noiembrie nu a reuşit să reducă numărul mare de contaminări.

Numărul de infectări a ajuns în Germania la 1.775.513, cu 9.847 mai multe în ultimele 24 de ore, potrivit datelor făcute publice luni de Institutul Robert Koch. De asemenea, Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 302 de decese cauzate de COVID-19, care a adus numărul total de decese la 34.574.

Rată crescută de infectare în Germania 

 

În ultimele şapte zile, Germania a înregistrat o rată de contaminare de 140 la 100.000 de locuitori.

Cancelarul federal german Angela Merkel şi premierii de landuri urmează să discute marţi despre posibila prelungire a restricţiilor dincolo de data de 10 ianuarie.

"Toţi, exceptând două landuri federale, susţin prelungirea lockdown-ului până pe 31 ianuarie", a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters. "Oricum, o decizie oficială va fi luată marţi", a adăugat sursa, potrivit Agerpres.

La fel ca alte ţări-membre ale Uniunii Europene, Germania şi-a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 27 decembrie, însă şi-a încetinit ritmul. Doar 238.809 de persoane din populaţia sa de circa 83 de milioane au primit prima doză de vaccin începând de duminică, potrivit Institutului Robert Koch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel