Germania. Focar de coronavirus în 18 familii de români: Orașul Magdeburg, în carantină

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 150 de persoane din orașul Magdeburg au testat pozitiv la infecția cu noul coronavirus în ultima săptămână. A fost depistat un focar de Sars-CoV-2 în rândul a 18 familii de români.

În Magdeburg, numărul de noi infecții cu coronavirus a crescut semnificativ în câteva zile. Doar vineri au fost raportate 32 de cazuri noi. Șase școli sunt închise de astăzi. Începând de vineri, aproximativ 160 de cetățeni români au făcut testarea Sars-CoV-2 în mod voluntar.

„Fundalul numeroaselor teste a fost un focar în 18 familii de origine română în ultimele zile. Au existat 32 de cazuri noi la acest grup de persoane începând cu 12 iunie; 21 de cazuri noi au fost depistate sâmbătă, 13 iunie", a declarat o purtătoare de cuvânt a orașului Magdeburg, citată de Volksstimme.de.  

 Începând de duminică, departamentul de sănătate clinica a Asociației Medicilor de Asigurări de Sănătate Statutare așteaptă până la 500 de teste. Autoritățile germane din Magdeburg au emis aproximativ 150 de reglementări de carantină din cauza noului val de boli.

Școli, centre de îngrijire și locuri de joacă închise

 

Potrivit biroului de reglementare, acestea au fost respectate în ultimele trei zile; Nu au fost găsite încălcări. Mediatorii de limbă angajați ai asociației legale de asigurări de sănătate sunt de mare ajutor în această privință și sunt folosiți în principal în casele afectate din fortii larg răspândite, a confirmat administrația orașului. 

Autoritatea sanitară de stat a închis mai multe școli și unități de îngrijire în 11 și 12 iunie: centrul de îngrijire școlară primară și după școală „Am Umfassungsweg” (Neue Neustadt), școala primară și centrul de îngrijire post-școlară „Salbke”, școala comunitară „Heinrich Heine” (Buckau), școala comunitară „Thomas Müntzer” (Neue Neustadt), școala comunitară „Wilhelm Weitling” (Neu Olvenstedt) , Școala profesională „Dr. Otto Schlein” (Westerhüsen). Pentru școala primară „Buckau”, se verifică în prezent dacă au existat contacte cu cei care au testat pozitiv.

Citește și: Românii schimbă legislaţia muncii în Germania. Ambasadorul Hurezeanu: „Vor câștiga mai bine“

Școlile în cauză rămân închise timp de 14 zile, la fel ca și casele de copii și tineri „Knast” de pe Moritzplatz și „lucrătorii în construcții” din Neustädter Feld. În plus, patru locuri de joacă au fost acum închise: loc de joacă de pe Moritzplatz, „teren de joacă polar” din spatele departamentului de sănătate (ambele Neue Neustadt), loc de joacă în Alt Fermersleben / colțul Friedrich-List-Straße și loc de joacă de pe Gröninger Bad (Salbke).

„Pentru toate celelalte centre de îngrijire de zi și școli, în prezent nu există niciun motiv să se abată de la cerințele naționale", a declarat primarul Dr. Lutz Trümper, potrivit unui comunicat de presă.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel