Germania. Armata se implică activ în campania de vaccinare împotriva COVID-19

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat joi că armata este pregătită să deschidă propriile centre de vaccinare împotriva COVID-19, care vor funcţiona non-stop, relatează dpa.  

Într-o declaraţie pentru săptămânalul economic Wirtschaftswoche, Kramp-Karrenbauer a spus că centrele Bundeswehr (armata germană) vor fi operaţionale în viitorul foarte apropiat, dar că decizia se află în mâinile ministrului sănătăţii Jens Spahn.

''Pregătim din noiembrie 2020 sprijin adiţional din partea forţelor Bundeswehr pentru vaccinarea populaţiei'', a declarat oficialitatea germană pentru publicaţia citată de Agerpres.

''Bundeswehr poate opera 28 de centre de vaccinare (care vor funcţiona) şapte zile pe săptămână, zi şi noapte'', a afirmat Annegret Kramp-Karrenbauer, adăugând că rezultatul va fi administrarea a încă 20.000 de doze de vaccin în fiecare zi.

Guvernul de la Berlin a devenit ţinta criticilor din cauza ritmului lent al campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care a fost lansată la finalul lunii decembrie a anului trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel