Germania ar putea rămâne fără vaccinuri anti-COVID-19 la începutul anului viitor. Ministrul Sănătăţii: „Există un deficit”

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Intensificarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 cu doza de supra-rapel (doza ''booster'') în Germania s-ar putea lovi de un blocaj la începutul anului viitor din cauza insuficienţei dozelor de vaccin.

 

 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a fost intensificată în Germania, cu doza de supra-rapel (doza ''booster''), în contextul apariției tulpinii Omicron, însă se pare că țara s-ar putea lovi de un blocaj la începutul anului viitor din cauza insuficienţei dozelor de vaccin, a avertizat joi noul ministru german al sănătăţii, Karl Lauterbach, potrivit Reuters şi EFE.

Într-o declaraţie acordată postului ARD, ministrul sănătății a spus că imediat ce a preluat postul în guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a dispus efectuarea unui inventar al stocului de vaccinuri.

În urma acestui inventar, rezultatul i-a surprins pe mulţi, ''inclusiv pe mine'', a spus noul ministru, acuzând moştenirea lăsată de fostul guvern.

''Avem un deficit de vaccinuri pentru primul trimestru'' a semnalat Karl Lauterbach. În acest context, noul guvern din Germania, a adăugat el, acţionează pe toate căile posibile pentru a achiziţiona noi doze de vaccin, inclusiv prin abordarea directă a producătorilor.

Cu toate acestea, ministrul german a agăugat că trebuie procedat conform practicilor UE, având în vedere că achiziţia vaccinurilor este gestionată de Comisia Europeană.

Totuşi, ''sper să avem veşti pozitive în zilele următoare'', s-a arătat optimist noul ministru, scrie Agerpres.


Noul cancelar al Germaniei anunță acțiuni dure împotriva protestatarilor antivacciniști

 

În acest context, noul cancelar german Olaf Scholz a promis miercuri că va mobiliza mijloace ale statului în faţa unei "minorităţi de extremişti" anti-vaccinare, după ameninţări cu moartea formulate de reprezentanţi ai acestei mişcări împotriva unui lider de land şi după mai mai multe manifestaţii, informează AFP.

"Ceea ce există azi în Germania este negarea realităţii, poveşti conspiraţioniste absurde, dezinformarea deliberată şi extremismul violent", a deplâns Scholz în Bundestag, promiţând o ripostă "prin utilizarea tuturor mijloacelor statului nostru de drept democratic".

O amplă operaţiune a Direcţiei de Investigaţii Criminale din landul german Saxonia, asistată de forţele de intervenţie speciale, a avut loc miercuri dimineaţa la Dresda, după ameninţări cu moartea ce l-au vizat, pe un canal Telegram anti-vaccinare, pe premierul acestui land, Michael Kretschmer, favorabil vaccinării, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

O mişcare ce se opune restricţiilor sanitare este mobilizată în Germania de la începutul pandemiei. Ea este prezentă în special în landul Saxonia (fosta Republică Democrată Germană), unul dintre landurile cele mai afectate de actuala creştere a numărului de contaminări şi unde se înregistrează o rată de vaccinare sub media naţională.

"Nu vom accepta ca o infimă minoritate de extremişti dezinhibaţi să încerce să-şi impună voinţa asupra întregii noastre societăţi. Ne vom opune acestui lucru cu toate resursele satului nostru democratic", a atenţionat Scholz.

Numărul celor care se opun măsurilor sanitare şi care sunt dispuşi la violenţă s-ar situa în Germania între 15.000 şi 20.000, a estimat marţi, într-un interviu pentru cotidianul Bild, Sebastian Fiedler, responsabil al Partidului Social-Democrat (SPD) german, expert în probleme de securitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel