George a trăit în SPANIA 15 ani. Apoi s-a întors în România să devină POLIȚIST. Visul lui a durat doar 20 DE ZILE

Povestea lui George Boran, tânărul român care a trăit în Spania de la vârsta de 3 ani. El și-a dorit toată viața să devină polițist, însă a putut rezista mai puțin de 20 de zile din cauza „sistemului“, zice el.

„AM FOST POLIȚIST 20 DE ZILE! MI-AM DAT DEMISIA! NU VREAU SĂ MOR, DIN CAUZA INDIFERENȚEI ȘI INCOMPETENȚEI VOASTRE!", este mesajul lui George, un tânăr care a visat să devină polițist de când era mic. Deși a locuit alături de familie în Spania vreme de 15 ani, adică de la vârsta de 3 ani, s-a întors în țară pentru a-și urma visul. Ceea ce a găsit aici l-a făcut să demisioneze după mai puțin de trei săptămâni.

"Mă numesc 'agent' Boran George și sunt un băiat din Caraş-Severin care a fost plecat în Spania, împreună cu familia, timp de 15 ani, adica de la vârsta de trei ani. La vârsta de 18 ani am decis să fac 'minunatul pas' de a mă întoarce în România. Deoarece visul meu din copilărie a fost să devin polițist, am zis că cea mai adecvată opțiune este cea de a da admitere la Școala de Agenți de Poliție 'Septimiu Mureșan' Cluj - Napoca.

Întrucât eu nu făcusem nicio clasă în România, timp de aproximativ șase luni am fost nevoit să iau intensiv ore de gramatică, limba română și engleză, iar odată pregătit, am susținut examenul de admitere, unde am obținut 74 de puncte. Îmi amintesc că în momentul în care am văzut la avizier că punctajul meu, care reprezenta media ultimului admis, a fost obținut de mai mulți concurenți, am fost convins că n-am nicio șansă să fiu declarat admis din moment ce eu făcusem studiile în Spania, iar media mea de 'BAC' era irelevantă.

Asta e, mi-am zis, am picat. Am ieșit din școală și am plecat spre casă, având 250 de km de parcurs, cu gândul că voi da un nou examen de admitere în anul următor. A doua zi însă am avut parte de o surpriză. Am primit un telefon de la Școala de Agenți de Poliție 'Septimiu Mureșan' Cluj - Napoca si mi s-a comunicat că s-au eliberat niște locuri şi am fost și eu admis. Bucuros de vestea primită, m-am urcat din nou în maşină şi am plecat la Cluj, pentru a mi se lua măsuri pentru uniformă“, povestește George Boran într-o postare pe Facebook, preluată pe paginile mai multor sindicate din Poliție.

„Totul a fost bine până când am intrat în școala de agenți de poliție şi m-am lovit de bătăile de joc excesive venite din partea cadrelor, de uniforma ruptă și pantalonii cu gauri în loc de buzunare, care mi-au fost oferiți.

(...)

Odată ce am terminat cu examenele și am absolvit școala, am primit o pereche de pantaloni care nu erau de talia mea şi nu intrau pe mine, o cămașă cu însemne, o pereche de pantofi și câteva geci de poliție cu care urma să mă descurc următoarele săptămâni pe teren. Am absolvit şcoala pe 20 septembrie 2019 iar pe 1 octombrie 2019 a trebuit să mă deplasez la IPJ Prahova unde eu, împreună cu zeci de proaspeți absolvenți, a trebuit să ne căutăm cazare în Ploiești deoarece ne-au plimbat o săptămână până să știm unde am fost repartizați.

Mai concret, vreau să spun că în 5 zile am cheltuit peste 800 de lei pe cazare, mâncare și transport, deoarece demersurile au fost făcute cu calm și nepăsare, fără a se ține cont de problemele și de situația noastră de tineri şi proaspeți absolvenți. Scârbit fiind din școală, cănd am ajuns la IPJ Prahova, unde am observat lipsurile logistice cât și multe 'drepturi" care figurau doar în scris, am decis să îmi dau demisia.

Din momentul acela au început bătăile de joc şi "miştourile" din partea unor colegi cu funcții înalte. De exemplu: 'Sper să ai frigiderul destul de mare acasă fiindcă ți-l vor umple cei de la conducere'“, mai spune tânărul care a visat să ajungă Polițist în țara natală.

(...)

„Văzând că se repetă același lucru zile în șir am decis să îmi amân demisia și să încerc totuși viața de pe teren, adică adevărata muncă de polițist. A cincea zi de umblat pe la inspectorat am aflat unde am fost repartizat, adică la Secția 11 de Poliție Drajna, Postul de Poliție Ceraşu. Odată ajuns pe teren m-am trezit într-o secție în care nu aveam căldură, toaletă şi nici apă curentă unde să ne spălăm pe mâini. Adică, dacă mergeam la un caz de înjunghiere și mă pătam cu sânge nu puteam să beneficiez de o igienă normală pe care o găsești în orice țară civilizată. Pe scurt, dacă prin absurd eram eu mai 'prost' și peste 2 ore uitam că m-am pătat cu sânge și nu am avut cu ce să mă spăl și îmi rodeam unghiile mai luăm și o hepatită cadou“, afirmă fostulagent George Boran.

(...)

„Rămân cu aminterea că am purtat haina de polițist pe care am îmbracat-o cu măndrie şi anexez o poză cu mine în uniformă atunci cănd încă eram fericit, din păcate acum sunt scărbit şi nu mai pot spune lucrul acesta.
Vă mulțumesc că nu mi-ați dat altceva de ales decăt să mă întorc în țara de unde am venit. 

 PÂNĂ CĂND? Până cănd trebuie umiliți polițiștii? Până cănd să se iese în străzi cu pieptul dezvelit şi cu centura goală pentru că 'nu sunt' bani de echipament? Doresc să văd măcar pentru colegii care au rămas în 'afacerea voastră' o schimbare în bine, findcă pentru mine nu va fi, pe mine de astăzi m-ați pierdut... nu am de gănd să mai îmi risc viața pentru voi...", încheie povestea sa fostul polițist George Boran.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
NoMy