Femeia de 42 de ani, din București, care a fost confirmată cu noul coronavirus, este angajată la OSIM

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Femeia de 42 de ani, din București, care a fost confirmată cu noul coronavirus, este angajată la OSIM, au transmis, luni, reprezentanții Ministerului Economiei. 29 de persoane au intrat în contact cu bolnava, la serviciu. Activitatea OSIM a fost suspendată timp de o săptămână. 

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Economiei, femeia care a fost confirmat coronavirusul este salariată a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) lucrează în cadrul Direcției Economice.

„S-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 2 și 3 martie 2020. Începând cu data de 4 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă. Salariata a fost plasată în carantină în ziua de sâmbătă 7 martie 2020, iar în ziua de 8 martie 2020, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID 19, a fost internată în spital. Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 8 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situație, imediat transmițându-se un e-mail de informare către Direcția de Sănătate Publică București”, se arată în comunicat.

Ministerul Economiei a anunțat că luni dimineața s-a transmis către Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19.

„Prin aceeași adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuie luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toți salariații OSIM, cât și cu privire la clădirea unde se desfășoară activitatea”, arată ministerul.

De asemenea, conducerea OSIM a solicitat, luni, la ora 12.00, ca măsură principală, dezinfectarea clădirii de către o firmă specializată, iar programul de lucru a fost suspendat.

Pentru continuarea acțiunilor de dezinfecție, conducerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a dispus ca programul de lucru OSIM să fie suspendat până luni, 16 martie 2020.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel