Valentin Făgărășian, deputat de diaspora, a donat sânge, cu prilejul vizitei la Secția Consulară de la Roma

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Valentin Făgărășian, deputat PNL de diaspora, a donat sânge, cu prilejul vizitei la Secția Consulară de la Roma.

„M-am alăturat campaniei pentru donare de sânge. Un gest atât de simplu, însă care poate avea un aport major în viața unui om, subliniază responsabilitatea și unitatea noastră.

Un simplu act voluntar poate ajuta viața a 3 persoane!

Vă încurajez pe toți cei care puteți dona sânge să o faceți, acest gest fiind benefic atât pentru dumneavoastră, cât mai ales pentru persoanele a căror viață adesea depinde de acest lucru“, este mesajul trnsmis de deputatul Făgărășian, cu prilejul vizitei la Secția Consulară de la Roma.

Valentin Făgărășian, deputat de diaspora, a donat sânge, la Roma

 

Sângele şi produsele sanguine sigure sunt un aspect critic al îngrijirii şi sănătăţii publice. Acestea salvează milioane de vieţi şi îmbunătăţesc sănătatea şi calitatea vieţii multor pacienţi în fiecare zi. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la sânge pentru toţi cei care au nevoie de el este limitat. Deficitul de sânge este deosebit de acut în ţările în curs de dezvoltare, menţionează OMS.

În timpul pandemiei COVID-19, în ciuda mobilităţii limitate şi a altor provocări, donatorii de sânge din multe ţări au continuat să doneze sânge şi plasmă pacienţilor care au avut nevoie de transfuzie. Potrivit OMS, acest efort extraordinar într-o perioadă de criză fără precedent a pus în evidenţă rolul crucial al donatorilor de sânge voluntari, bine organizaţi, neremuneraţi în asigurarea unui aport de sânge sigur şi suficient în perioadele normale sau de urgenţă.

Ziua mondială a donatorului de sânge are loc în fiecare an în 14 iunie



Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe site-ul său.

Decizia marcării Zilei mondiale a donatorului de sânge s-a luat la cea de-a 58-a reuniune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care statele membre şi-au declarat în unanimitate angajamentul şi sprijinul pentru donarea voluntară de sânge.

Prima Zi mondială a donatorului de sânge s-a sărbătorit în 2004 la Johannesburg, Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel