Executivul din Grecia oferă cetățenilor cadouri de Crăciun: Câte 2 două teste antigen rapide, pentru a frâna varianta Omicron

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Grecia va oferi întregii populaţii două teste rapide antigen gratuite pentru sărbători - pe lângă cele două oferite la începutul acestei luni - cu scopul de a frâna răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează marţi EFE.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat în Consiliul de Miniştri reunit marţi că a decis să respingă propunerea de a condiţiona intrarea în restaurante şi în alte locuri de agrement de prezentarea sau nu a unui test negativ la COVID-19.

"Am respins-o deoarece o astfel de măsură ar fi nedreaptă pentru cei vaccinaţi şi până la urmă ar fi dificilă implantarea sa. Atunci, în loc să o impun tuturor, am ales să am încredere în toată lumea", a spus premierul grec.

Pentru aceasta, a adăugat el, vor fi repartizate teste suplimentare cu recomandarea ca primul să fie utilizat în perioada vacanţei, iar al doilea imediat după Anul Nou.

"Îi îndemn pe cetăţeni să le utilizeze, mai ales înainte de reuniunile festive", a subliniat Mitsotakis.

Executivul din Grecia oferă cetățenilor cadouri de Crăciun



Obiectivul, a explicat el, este de a amâna pe cât posibil răspândirea variantei Omicron, care în Grecia a fost detectată la câteva zeci de persoane contagiate.

Potrivit lui Mitsotakis, în a doua fază după sărbători, se vor analiza opţiuni suplimentare, precum telemunca, sau ajustarea programului de funcţionare a restaurantelor şi a sectorului de agrement. Ceea ce nu se prevede, în niciun caz, este închiderea şcolilor, a precizat premierul grec.

Măsurile în vigoare în prezent prevăd prezentarea certificatului verde pentru a intra în centrele comerciale, în timp ce persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ. Pentru restaurante, baruri sau cluburi, accesul se permite doar pe baza certificatului verde.

Guvernul grec, care a insistat că nu va avea loc un lockdown general, a anunţat luni că până la 10.000 de agenţi vor efectua controale zilnice pentru a verifica aplicarea acestor măsuri în perioada sărbătorilor.

De la începerea pandemiei, Grecia a înregistrat în total 1.037.759 de contagieri şi 19.976 de decese asociate COVID-19, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel