Dr. Radu Ţincu, despre tratamentul administrat de medicul Flavia Groşan: „Schema aceasta o utilizăm și noi“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
radu_tincu_captura
radu_tincu_captura

Dr. Radu Țincu, medic primar în cadrul ATI Bucureşti, a vorbit despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan, acuzată de Colegiul Medicilor că a încălcat o serie de norme deontologice, după ce a afirmat că ar fi vindecat aproximativ 1.000de pacienți Covid la cabinetul său, folosind o schemă proprie de tratament.

Dr. Radu Țincu a vorbit, în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, despre medicul Flavia Groșan și  despre schema de tratament a medicului pneumolog, care susține că a vindecat peste 1000 de pacienți de COVID-19. Dr. Radu Țincu susține că și în spitale se folosesc elemente din tehnica propusă de ea.

„Doamna doctor vorbește despre un bronho-dilatator, pe care și noi îl folosim la Terapie Intensivă foarte mult. Vorbește despre acea cameră de inhalare, ea este folosită inclusiv din perioada copilăriei, aerosoli. Există și în spitale astfel de aparate care să livreze substanțele sub formă de aerosoli, pentru că ele penetrează mai bine la nivel pulmonar.

Cred că s-a creat o scindare socială, dar cred că, dacă ne uităm cu atenție la schema de tratament, nu sunt foarte multe lucruri divergente. Este o schemă pe care o utilizăm și noi“, a declarat medicul Radu Ţincu, joi seară, 18 martie, la Antena 3. 

Citește și: Flavia Groșan, medicul român care susține că a vindecat aproape 1.000 de pacienți COVID: „Asistentele făceau cu ochiul bolnavilor să arunce medicamentele“

Medicul specialist în Terapie intensivă mai spune că în momentul acesta este nevoie de unitate și nu este cazul ca societatea medicală să fie scindată.

„Avem nevoie de medicină bazată pe dovezi, în 2021 pe asta mergem și asta este normalitatea. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că toată societatea actuală pe care o avem și de care ne-am bucurat până anul trecut cu toții, și ne-am bucurat de tot ceea ce ne-a oferit, s-a bazat pe aceste structuri care au contribuit la menținerea și creșterea civilizației.

(...) Cu toții ne dorim să recăpătăm acea frumusețe a vieții de dinainte de pandemie. Sunt aici cu dumneavoastră, ca să putem trage împreună niște învățăminte din toată această poveste şi nu promovăm nici anarhia, și nu trebuie să ducem lucrurile la extrem, fie că discutăm de cei care suntem de acord cu doamna doctor, sau cei care suntem împotriva dânsei“, a mai spus medicul Radu Ţincu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel